ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίστιαν Χατζημηνάς: Πιστοποιητικό ψηφιακών δεξιοτήτων για μείωση μη μισθολογικού κόστους Κύριο

13:46 - 15 Δεκ 2021 | Επιχειρήσεις
Κρίστιαν Χατζημηνάς: Πιστοποιητικό ψηφιακών δεξιοτήτων για μείωση μη μισθολογικού κόστους
Στην ανάγκη επανεκπαίδευσης των εργαζόμενων στις ελληνικές επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών ΕΕΝΕ και Πρόεδρος του EFA Group κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς μιλώντας σε συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ένωση, με θέμα την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Χατζημηνάς πρότεινε στην κυβέρνηση την καθιέρωση ενός πιστοποιητικού που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα εκπαιδεύονται στις ψηφιακές τεχνολογίες και έναντι αυτού του πιστοποιητικού το κράτος θα μειώνει για αυτούς τους εργαζόμενους το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων το οποίο όπως επανειλημμένως έχει υποστηρίξει η ΕΕΝΕ είναι ένα από τα μεγαλύτερα βαρίδια για τις επιχειρήσεις.
Επίσης ο κ. Χατζημηνάς αναφέρθηκε στα προβλήματα των επιχειρήσεων από τα κόκκινα δάνεια. Όπως είπε, τα funds είναι καλοδεχούμενα, αλλά είναι προτεραιότητα για την οικονομία οι επιχειρήσεις που μπορούν να διασωθούν αν γίνει μια ρύθμιση των χρεών τους, να συνεχίσουν να λειτουργούν . “Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως ΕΕΝΕ κανένα υπέρμετρο και άδικο ασφυκτικό πλαίσιο στους επιχειρηματίες με τέτοια δάνεια, που όμως μπορούν να ορθοποδήσουν.
Σε κάθε περίπτωση τα πάγια στοιχεία αυτά, οι επιχειρήσεις αυτές όπως και το ανθρώπινο τους δυναμικό πρέπει να ξανα-αποδοθούν στην παραγωγή με μακροπρόθεσμη προοπτική επιβίωσης” είπε.
Τέλος ο κ. Χατζημηνάς επανέλαβε την πάγια θέση της ΕΕΝΕ για την ανάγκη επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης καθώς οι καθυστερήσεις αποτελούν σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα για επενδύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:41 - 16 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.