ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Greek Twins: Μια ζωή γεμάτη από πρωτιές

20:07 - 22 Δεκ 2021 | Επιχειρήσεις
Greek Twins: Μια ζωή γεμάτη από πρωτιές
Διανύουν την πρώτη δεκαετία της ενήλικης ζωής τους, είναι επιτυχημένες σε Ελλάδα και Κίνα, είναι λαμπερές και έχουν κατακτήσει πολλούς τιμητικούς τίτλους και αλλεπάλληλες πρωτιές. Είναι οι δίδυμες αδερφές Ερωτοκρίτου γνωστές ως Greek Twins, οι οποίες σήμερα είναι «Πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού στην Κίνα».

Οι πρωτιές τους άρχισαν από το Πανεπιστήμιο Nanjing Normal University στην Κίνα, στο οποίο σπούδασαν την γλώσσα και ήταν οι πρώτες Ελληνίδες που φοιτούσαν στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο στην Nanjing.

Στη συνέχεια η Μαριάννα και η Σοφία μετακόμισαν στο Πεκίνο για το πρώτο τους πτυχίο στα Οικονομικά. Κατά τα 4 χρόνια της φοίτησής τους ήταν οι απουσιολόγοι της τάξης και έλαβαν όλα τα βραβεία αριστείας. Μάλιστα, σύμφωνα με τη γραμματεία του Πανεπιστημίου, πρώτη φορά Ευρωπαίοι μαθητές κατάφεραν να επιτύχουν τόσο υψηλές βαθμολογίες.  

Τον Μάιο του 2017  κέρδισαν από το Πανεπιστήμιο που φοιτούσαν το βραβείο “Stars”, για το έργο τους στην προώθηση του Πανεπιστημίου μέσω των social media (Honorable distinction for contributing to the promotion of The University to the public).

 Ήταν η πρώτη φορά που αυτό το βραβείο δόθηκε σε αλλοδαπούς φοιτητές (non Chinese) και μια από τις σπάνιες φορές που απονέμεται σε φοιτητές καθώς συνήθως το διεκδικούν οι καθηγητές.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στην Κίνα, οι δίδυμες Ερωτοκρίτου έρχονται στην Ελλάδα και το 2020 στην Μαριάννα και στη Σοφία αποδίδεται ο τίτλος «Πρέσβειρες Ελληνικού Τουρισμού στην Κίνα». Είναι οι πρώτες Ελληνίδες που λαμβάνουν αυτόν τον τίτλο.

Με τον επίσημο τίτλο στα χέρια, αλλά κυρίως με την όρεξη που έχουν για να προβάλλουν την Ελλάδα, οι γνωστές πλέον Greek Twins, τρέχουν από γωνιά σε γωνιά, από νησί σε νησί, δείχνοντας τις ομορφιές της πατρίδας μας, κυρίως μέσα από live-streamings.

Οι πρωτιές τους όμως συνεχίζονται. Το CCTV, το Κινέζικο τηλεοπτικό κανάλι που παρακολουθούν 1,4 δισεκατομμύρια Κινέζοι, για πρώτη φορά προέβαλε 4λεπτο αφιέρωμα σε Έλληνες και συγκεκριμένα για το έργο και τις δράσεις των Greek Twins.

Στον Δυτικό κόσμο και την Ελλάδα έχουμε το facebook, το instagram και το tik tok, στην Κίνα όμως έχουν το Wechat. Οι αδελφές Ερωτοκρίτου κατάφεραν να είναι οι πρώτες Ελληνίδες όπου το wechat channel τους έκανε online αφιέρωμα, καθώς είναι οι μοναδικές Ελληνίδες που κάνουν live-streamings στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Αν όλα αυτά τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα, με τους δρόμους που έχουν ανοίξει μπροστά τους είναι βέβαιο ότι θα έχουν πολλές ακόμα πρωτιές κάνοντας την Ελλάδα ακόμη πιο υπερήφανη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.