ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EconAm Athens: Το πρώτο συνέδριο προσομοίωσης επίλυσης μιας εμπορικής διαφοράς Κύριο

19:43 - 25 Δεκ 2021 | Επιχειρήσεις
EconAm Athens: Το πρώτο συνέδριο προσομοίωσης επίλυσης μιας εμπορικής διαφοράς
Πριν από μερικές μέρες διεξήχθη το EconAm Athens (The Athens Economics, Mediation, Arbitration Conference), το πρώτο συνέδριο της Ελλάδας που σκοπό έχει την επίλυση μιας εμπορικής διαφοράς με εναλλακτικούς τρόπους.

Νέοι και νέες από όλη τη χώρα, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από οικονομικές και νομικές σχολές -αλλά όχι μόνο-, έζησαν την εμπειρία της επίλυσης μιας εικονικής εμπορικής συμφωνίας, σε μία προσομοίωση μεταξύ των δύο μερών αυτής της συμφωνίας.

Οι συμμετέχοντες του συνεδρίου, αφού είχαν πρώτα παρακολουθήσει σεμινάρια και ομιλίες, από καταξιωμένους ειδικούς του κλάδου της νομικής, των διαπραγματεύσεων, της διαμεσολάβησης και της διαιτησίας χωρίστηκαν σε ομάδες των δύο, για να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία μιας λύσης που δεν θα οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του σεμιναρίου, είχε δοθεί στις ομάδες ένα σενάριο, το οποίο έπρεπε να μελετήσουν και με βάση αυτό να διαπραγματευτούν με την αντίθετη πλευρά. Το σενάριο των δύο πλευρών είχε ίδιο άξονα, αλλά διέφερε ως προς τις λεπτομέρειες της εταιρείας που είχε να υπερασπιστεί η κάθε μία, καθώς και ως προς κάποια επιχειρήματα που δίνονταν έτσι ώστε να βοηθηθούν οι συμμετέχοντες.

Μετά την προετοιμασία της κάθε ομάδας, τα μέλη της βρέθηκαν σε ένα δωμάτιο με τα άλλα δύο της αντίθετης πλευράς και ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις. Έπειτα από ώρες προσομοίωσης, οι δύο πλευρές που έρχονταν στην εικονική συμφωνία, έφτιαχναν τη σχετική σύμβαση.

Και εκεί ακριβώς ήταν το σημείο της ανατροπής…

Ακόμα ένα σενάριο δίνονταν στους συμμετέχοντες, οι οποίοι πλέον ήταν μία ομάδα, αφού οι εταιρείες τους είχαν συνεργαστεί και διηγούνταν προβλήματα που είχαν προκύψει σε αυτό το διάστημα.

Τώρα, έπρεπε να διαπραγματευτούν τόσο με το ατομικό τους συμφέρον, όσο και με το κοινό τους καλό, υπό περίπλοκους όρους, γεγονός που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν δυνατό μόνο με διαιτησία, έτσι ώστε να βρεθεί λύση.

Οι ομάδες φέτος διενεργούσαν για εταιρείες ενέργειας και συγκεκριμένα Ανανεώσιμων Πηγών, οι οποίες σκοπό είχαν να κατασκευάσουν αιολικά πάρκα στη χώρα.

Το συγκεκριμένο θέμα διαπραγμάτευσης, δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς οι διοργανωτές σκόπευαν στην ευαισθητοποίηση των νέων για τις ΑΠΕ, αλλά και για την κλιματική αλλαγή γενικότερα.

Το EconAm Athens αποτέλεσε ένα όμορφο, δημιουργικό και παραγωγικό διήμερο τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και τους διοργανωτές, οι οποίοι αποτελούν και οι ίδιοι μέλη της νέας γενιάς. 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:46 - 25 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.