ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ασφάλιση Πιστώσεων ως Εργαλείο Επιχειρηματικής Διασφάλισης, Ανάπτυξης & Κερδοφορίας

11:11 - 01 Ιουλ 2022 | Επιχειρήσεις
Η ασφάλιση Πιστώσεων ως Εργαλείο Επιχειρηματικής Διασφάλισης, Ανάπτυξης & Κερδοφορίας
Γραφει η κα Τσιλιμπάρη Μαρία, Μεσίτης Ασφαλίσεων / Διαχειρίστρια

Οι κίνδυνοι στους οποίους είναι εκτεθειμένες οι σύγχρονες επιχειρήσεις, είναι πολυδιάστατοι, σύνθετοι και η εμφάνισή τους έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις, αυξάνοντας το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων

Προκαλούν τη δέσμευση κεφαλαίων, που είναι απαραίτητα για τη χρηματοδότηση της εμπορικής δραστηριότητας (εισαγωγές – εξαγωγές ), σε αρκετές περιπτώσεις δε, η αδυναμία αντιμετώπισής τους δύναται να οδηγεί σε παύση της λειτουργίας. 

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εν λόγω κινδύνων, απαιτούν σύγχρονα εργαλεία για την αντιμετώπισή τους  δεδομένου ότι, οι αποφάσεις έχουν συνέπειες στη συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Η σύγχρονη προσέγγιση εξετάζει παραμέτρους όπως οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι, η φορολογική αντιμετώπιση, οι επενδυτικοί κίνδυνοι κλπ,,  για την αντιμετώπιση των οποίων χρειάζεται σύνθεση πολλών ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών προϊόντων προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Σε αυτό το περιβάλλον ο σύγχρονος επιχειρηματίας καλείται να διαμορφώσει την στρατηγική ανάπτυξης της επιχείρησής του.

Πώς η ασφάλιση Πιστώσεων λειτουργεί ως Εργαλείο  Επιχειρηματικής  Διασφάλισης, Ανάπτυξης & Κερδοφορίας  

Η Διαχείριση του Πιστωτικού κινδύνου είναι προϋπόθεση για την ευρωστία και την  ανάπτυξη των επιχειρήσεων, η βέλτιστη διαχείριση του οποίου μπορεί να επιτευχθεί με «εργαλείο» την ασφάλιση πιστώσεων. «Ειδικός» στην ασφάλιση πιστώσεων είναι η εταιρία NOBILIS Insurance Brokers, η οποία είναι επανδρωμένη από στελέχη – συμβούλους  με πολυετή εμπειρία στην διαχείριση επιχειρηματικών ασφαλίσεων & ειδικότεραστην ασφάλιση Πιστώσεων που ξεπερνά τα 20 έτη. 

Η Διαχείριση του Πιστωτικού Κινδύνου  πρέπει να γίνεται με επαγγελματικό τρόπο ώστε να προστατεύεται η ρευστότητα της επιχείρησης δίχως να χάνονται οι εμπορικές ευκαιρίες. Η NOBILIS Insurance Brokersδιαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία και τις βέλτιστες λύσεις μετατρέποντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια επιχείρηση σε ευκαιρίες. Αναλαμβάνει την ευθύνη να υποστηρίξει αποτελεσματικά το έργο της ανάπτυξης της κάθε επιχείρησης.

Η Ασφάλιση Πιστώσεων μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως εργαλείο εύρεσης οικονομικότερου και ευκολότερου Κεφαλαίου Κίνησης ενώ παράλληλα εάν έχει ασφαλίσει τις πιστώσεις της μια εταιρία, τότε ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να δεχτεί η ίδια μια μεγάλη επισφάλεια και επομένως αυξάνει την πιστοληπτική της φερεγγυότητα. 

Μέσω του μηχανισμού της ασφάλισης Πιστώσεων και με τη σωστή καθοδήγηση της NOBILIS Insurance Brokers, η επιχείρηση προστατεύεται από τον κίνδυνο της μη εξόφλησης, της επί πιστώσει απαίτησης της, που μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες οικονομικής αδυναμίας του οφειλέτη της ή σε κυβερνητικούς περιορισμούς ή Φυσικές καταστροφές.

Η  NOBILIS INSURANCE BROKERS  είναι μία σύγχρονη και δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρία μεσιτείας ασφαλιστικών υπηρεσιών. Αποστολή της είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και η υποστήριξη των πελατών της στην διαχείριση των ασφαλιστικών τους θεμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.