ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μασούτης (ΚΕΕΕ): Προϋπολογισμός ειδικών συνθηκών λόγω της ενεργειακής κρίσης

15:13 - 04 Οκτ 2022 | Επιχειρήσεις
Μασούτης (ΚΕΕΕ): Προϋπολογισμός ειδικών συνθηκών λόγω της ενεργειακής κρίσης
Το δικό του σχόλιο με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2023 έκανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Γιάννης Μασούτης, υπογραμμίζοντας πως «η παγκόσμια ενεργειακή κρίση καθώς και η αδυναμία της Ευρώπης να διαχειριστεί την ύφεση και τον πληθωρισμό αποτέλεσαν παράγοντες οι οποίοι επηρέασαν το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2023, όπως κατατέθηκε στη Βουλή».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μασούτης σημείωσε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού «περιλαμβάνει από τη μία σοβαρά μέτρα στήριξης για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, με ταυτόχρονη δημοσιονομική σύνεση ώστε να προστατευτεί η  οικονομική σταθερότητα».

«Η εξίσωση είναι δύσκολη», υπογράμμισε ο ίδιος, ενώ ανέφερε ότι «αν και ο προϋπολογισμός ειδικών συνθηκών διαμορφώνει ένα θετικό κλίμα στην επιχειρηματική κοινότητα, με τη δυναμική την οποία αναπτύσσει η ελληνική οικονομία».

«Οι άμεσες ξένες επενδύσεις, η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, καθώς και τα κεφάλαια του ταμείου ανάκαμψης, αποτελούν παράγοντες οι οποίοι θα συντελέσουν στην ανατροπή του δυσμενούς κλίματος στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας. Η επιχειρηματική κοινότητα έχει λόγους να είναι αισιόδοξη», δήλωσε παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.