ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξενοδοχεία: Έρχονται νέες συμφωνίες στον κλάδο εντός της εβδομάδας

14:27 - 21 Φεβ 2023 | Επιχειρήσεις
Ξενοδοχεία: Έρχονται νέες συμφωνίες στον κλάδο εντός της εβδομάδας
Δυο νέες συμφωνίες στον κλάδο των ξενοδοχείων αναμένεται να κλείσουν εντός της εβδομάδος με βάση αρμόδιες πηγές της αγοράς.

Ήδη, πάντως, με βάση πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η εξαγορά ξενοδοχειακού συγκροτήματος – resort Κρήτη από τη  «H.I.G. Capital Advisors LLC».

Επίσης στη Μύκονο ανοίγει τον Ιούλιο το 3ο ξενοδοχείο Domes Noruz στην Ελλάδα, μετά το δεύτερο στη Χαλκιδική. Με τα τρία νέα ξενοδοχειακά openings, σε Μύκονο, Μήλο και Χαλκιδική, το χαρτοφυλάκιο της Domes μεγαλώνει και περιλαμβάνει πλέον 11 ξενοδοχεία (6 adults-only και 5 family-friendly

Να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από τη σχετική μελέτη, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, της PwC Ελλάδας, για τις εξαγορές και συγχωνεύσεις φέτος αναμένεται και η ολοκλήρωση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου της Sani/IKOS με αποτίμηση περί τα 2,5 δσιεκ. ευρώ και τo Σιγκαπουριανό sovereign fund GIC.

Συνολικά στα 10,4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Ελλάδα το 2022, ποσό που είναι αυξημένο κατά 23,7% ή κατά 6,1 δισ. σε σύγκριση με το 2021, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της PwC.

Στην έρευνα τονίζεται ότι τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία προσελκύουν πλέον το ενδιαφέρον μεγάλων ξένων επενδυτών και επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να προκύπτουν συμφωνίες που πριν από μερικά χρόνια ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθούν.

Είναι ενδεικτικό ότι στα πέντε μεγαλύτερα deals, που αντιπροσωπεύουν το 41% της συνολικής αξίας, εμπλέκονται ξένοι επενδυτές. Οι κλάδοι που πρωταγωνίστησαν ήταν οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (26,2%), τα τρόφιμα και ποτά (22,9%), οι τηλεπικοινωνίες (17,8%) και η ενέργεια (10,8%).

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.