ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕπ: Συμβάσεις 240 εκατ. ευρώ για Εγναντία Οδό

14:37 - 16 Νοε 2007 | Επιχειρήσεις
Δύο συμβάσεις, συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έργων ολοκλήρωσης της Εγνατίας Οδού,υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ κ. Dario Scannapieco.

Πρόκειται για τη χρηματοδότηση της Δυτικής Εγνατίας (τμήμα Παναγιά – Γρεβενά) με το ποσό των 140 εκατ. ευρώ και της Κεντρικής Εγνατίας με το ποσό των 100 εκατ. ευρώ.

Η υπογραφή των συμβάσεων έγινε στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν ο κ. Αλογοσκούφης, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου και ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Δρόσος με αντιπροσωπεία της ΕΤΕπ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδας με την ΕΤΕπ, εν όψει και της έναρξης υλοποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013, των προγραμμάτων ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και της στρατηγικής της χώρας μας για την οικονομική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.