ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζημιές δισεκατομμυρίων μετρούν τα hedge funds της Goldman Sachs

23:35 - 19 Νοε 2007 | Επιχειρήσεις
Κεφάλαια ύφους έως και 6 δις δολαρίων ενδέχεται να χάσει φέτος το hedge fund της Goldman Sachs, Global Alpha, εξαιτίας τοποθετήσεων σε επενδύσεις που αποδείχθηκαν ζημιογόνες και αποσύρσεις κεφαλαίων από πελάτες.

Η Global Alpha, η οποία υποδέχθηκε το 2007 με κεφάλαια που ξεπερνούσαν τα 10 δις δολάρια, έχασε το 37% εξ αυτών σε επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν ως τις 14 Νοεμβρίου.

Η Goldman, η πλέον επικερδής χρηματιστηριακή εταιρεία παγκοσμίως, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν θα βάλει λουκέτο στηνGlobal Alpha, η οποία το 2007 είχε έσοδα 700 εκατ. δολαρίων από προμήθειες. Η μετοχή της Global Alpha έχασε το 22,5% της αξίας της τον Αύγουστο, μετά τις ζημίες που προκλήθηκαν από τοποθετήσεις σε μετοχές που δεν απέδωσαν.

Υπενθυμίζεται ότι και άλλαfunds της Goldman έχασαν χρήματα τον Αύγουστο, όπως το Global Equity Opportunities, που απώλεσε 7,5 δις δολάρια, με αποτέλεσμα η μετοχή του να υποχωρήσει 23%.  Να σημειωθεί ότι η Goldman, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τα funds της, τροφοδότησε με 2 δις δολάρια από τα κεφάλαιά της το Global Equity στα μέσα του μήνα και με άλλο ένα δις που συγκέντρωσε από μεγαλοεπενδυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.