ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε φάση διερεύνησης για την προσφορά της Microsoft βρίσκεται η Yahoo

18:40 - 06 Φεβ 2008 | Επιχειρήσεις
Σε φάση διερεύνησης βρίσκεται ακόμη η Yahoo! όσον αφορά το αν θα έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση εξαγοράς ύψους 44,6 δισ. δολαρίων από τη Microsoft, ενώ επεσήμανε ότι αποτιμά και τις άλλες προοπτικές που έχει η εταιρία.

Η δεύτερη πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, σύμφωνα με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλός της Jerry Yang, στους εργαζομένους της εταιρίας, έχει ένα μακρύ φάσμα εναλλακτικών επιλογών. Ο Yang προέτρεψε ακόμη τους εργαζομένους να παραμείνουν προσηλωμένοι στην εταιρία, καθώς η Yahoo αναζητά την κατάλληλα στρατηγική αναδιαμόρφωσής της.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την προσφορά- μαμούθ για τη Yahoo, Microsoft και Google διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για το κατά πόσο είναι θεμιτή μία ενδεχόμενη εξαγορά. Η Google, στον επίσημο δικτυακό της τόπο, κατηγορεί τη Microsoft ότι παραβιάζει τους όρους του ανταγωνισμού, και «επιθυμεί να ασκήσει την ίδια παράνομη και άπρεπη επιρροή στο Internet όπως ακριβώς και στον τομέα του λογισμικού».

Από την πλευρά της Microsoft υποστηρίζει ότι η Google είναι εκείνη δημιουργεί μονοπώλιο στον τομέα της αναζήτησης στο Διαδίκτυο καθώς έχει συγκεντρώσει «το 75% της αγοράς στην αναζήτηση μέσω Internet και το ποσοστό της συνεχίζει να γιγαντώνεται», κατακτώντας πάνω από το 65% στις ΗΠΑ και το 85% στην Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.