ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και άλλες εναλλακτικές εξετάζει η Yahoo- «χαμηλή» ηπροσφορά της Microsoft

15:57 - 11 Φεβ 2008 | Επιχειρήσεις
Στο ενδεχόμενο επανέναρξης των συνομιλιών συγχώνευσης της Yahoo με την μονάδα της Time Warner, AOL, ως ενός τρόπου προστασίας της εταιρείας απέναντι στην πρόταση εξαγοράς της Microsoft, ύψους 45 δις δολαρίων, αναφέρεται η εφημερίδα The Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, η Yahoo μελετά επίσης ως εναλλακτικές και τις συμμαχίες με εταιρείες όπως η Google και η Walt Disney, ειδικά δε καθώς προσανατολίζεται στην απόρριψη της πρόταση εξαγοράς της Microsoft, εκτιμώντας ότι το τίμημα είναι πολύ χαμηλό.

Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά είχε γίνει με premium 62% στα 31 δολάρια ανά μετοχή, και η Yahoo προσβλέπει στα 40 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι επίσημες αποφάσεις του ΔΣ της Yahoo θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της ημέρας ή  αύριο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό η Microsoft να αυξήσει την προσφορά της ώστε να εξασφαλίσει τη συνεργασία της Yahoo.

Συνήθως, οι πωλητές ζητούν από τον αγοραστή να καταβάλει τιμή ανά μετοχή ίση με το υψηλό 52 εβδομάδων. Κάτι τέτοιο, όμως, θα ανέβαζε κατά 10% την προσφορά της Microsoft, στα 34 δολάρια ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι Yahoo και AOL είχαν πραγματοποιήσει και προηγουμένως διαπραγματεύσεις, οι οποίες ωστόσο απέτυχαν, λόγω μη συμφωνίας στο τίμημα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.