ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αλλαγές στη σύνθεση του γενικού δείκτη του Χ.Α.

21:26 - 06 Μαϊ 2008 | Επιχειρήσεις
Τις αλλαγές στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη Τιμών, του Δείκτη Συνολικής Απόδοσης του Γενικού Δείκτη Τιμών Χ.Α. και του Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας αποφάσισε το ΧΑ κατά την εξαμηναία αναθεώρηση των δεικτών (περίοδος αξιολόγησης 1/10/2007-31/3/2008). Οι αλλαγές, που θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας, 2 Ιουνίου 2008, είναι οι εξής:

 

Γενικός Δείκτη Τιμών Χ.Α.

Προστίθενται στη σύνθεση του δείκτη οι μετοχές ΕΥΑΘ, Βασιλόπουλος, Αεροπορία Αιγαίου, Alapis και Marfin Investment Group, όλες με στάθμιση 100%. Αντίθετα, διαγράφονται από το γενικό δείκτη οι μετοχές Blue Star Ναυτιλιακή, ΝΕΛ, Κλουκίνας-Λάππας, Ελληνικά Καλώδια και SingularLogic.

Οι επιλαχούσες μετοχές για το συγκεκριμένο δείκτη είναι οι AXON Συμμετοχών, Σελόντα, Autohellas, ciens Συμμετοχών, Ηλεκτρονική Αθηνών, Ελληνικά Καλώδια, Πλαίσιο, SingularLogic, Infoquest και FG Europe.

Oι παραπάνω αλλαγές αφορούν και τη σύνθεση τουΔείκτη Συνολικής Απόδοσης του Γενικού Δείκτη Τιμών Χ.Α

Δείκτης Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας

Προστίθενται στη σύνθεση του συγκεκριμένου δείκτη οι μετοχές Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη (με στάθμιση 34,59%) και Κρέκα (με στάθμιση 100%). Αντίθετα, διαγράφονται οι μετοχές Εβροφάρμα, Betanet, Ίλυδα, Χατζηϊωάννου, Centric Πολυμέσα, Κούμπας Συμμετοχών, Unibrain, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, Ιμπέριο, Γενική Εμπορίου, Dionic, Rilken, Ελγέκα, Ιμάκο και Ζήνων. Επίσης, αλλάζει η στάθμιση της μετοχής Αλφα Γκρίσιν σε 46,14%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.