ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον έλεγχο του ΔΣ της Yahoo! «απειλεί» να αποκτήσει ο Icahn

18:56 - 15 Μαϊ 2008 | Επιχειρήσεις
Τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου της Yahoo! προειδοποίησε ότι θα επιχειρήσει να αποκτήσει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Carl Icahn, εάν η εταιρία με τη δεύτερη πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στον κόσμο δεν αναθεωρήσει την προσφορά εξαγοράς της Microsoft ύψους 47,5 δις. δολαρίων.

Ο Icahn ανακοίνωσε σήμερά ότι κατέχει 59 εκατ. μετοχές της Yahoo, καθώς επίσης και το δικαίωμα να αποκτήσει επιπλέον μετοχές αξίας 2,5 δις. δολαρίων. Έχει ακόμη καταρτίσει λίστα με 10 υποψηφίους για τη θέση του διοικητικού συμβουλίου, στην οποία περιλαμβάνονται οι Mark Cuban και Frank Biondi Jr. Εν τω μεταξύ και τα 10 μέλη του ήδη υφιστάμενου ΔΣ της εταιρίας έχουν θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή στις 3 Ιουλίου.

«Το ΔΣ της Yahoo ενήργησε απερίσκεπτα και έχασε την αξιοπιστία του στα μάτια των μετοχών και της Microsoft», υπογράμμισε ο Icahn αναφερόμενος στην απόρριψη της προσφοράς της Microsoft, ενώ προσέθεσε «ελπίζω να ανταποκριθείτε στην επιθυμία των μετόχων και να προχωρήσετε σε επανέναρξη των συνομιλιών με τη Microsoft.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.