ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Yahoo απαντά στον Icahn!

15:34 - 16 Μαϊ 2008 | Επιχειρήσεις
Απάντηση στη «απειλή» του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Carl Icahn ότι θα αποκτήσει τον έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου της έδωσε χθες η Yahoo!, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση να απορρίψει την προσφορά εξαγοράς της Microsoft ήταν η σωστή και ότι τα μέλη του ΔΣ της είναι τα πλέον κατάλληλα για να ενισχύσουν την αξία της εταιρίας.

Ο Icahn δεν κατάλαβε ακριβώς την προσφορά της  Microsoft και της απάντησης που δόθηκε από την πλευρά μας, επεσήμανε ο πρόεδρος της Yahoo, Roy Bostock.

Πάντως και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Jerry Yang, δέχεται ισχυρές πιέσεις για να επανεξετάσει την προσφορά της Microsoft. Ο John Paulson, διευθυντής της Paulson & Co., δήλωσε χθες ότι θα στηρίξει τον Icahn και απογοητεύτηκε από την απόφαση της Yahoo. Η Paulson & Co. κατείχε στο τέλος του Μαρτίου 50 εκατ. μετοχές της Yahoo.

Υπενθυμίζεται ότι ο Icahn είχε ανακοινώσει χθες ότι κατέχει 59 εκατ. μετοχές της Yahoo, καθώς επίσης και το δικαίωμα να αποκτήσει επιπλέον μετοχές αξίας 2,5 δις. δολαρίων. Έχει ακόμη καταρτίσει λίστα με 10 υποψηφίους για τη θέση του διοικητικού συμβουλίου, στην οποία περιλαμβάνονται οι Mark Cuban και Frank Biondi Jr. Εν τω μεταξύ, και τα 10 μέλη του ήδη υφιστάμενου ΔΣ της εταιρίας έχουν θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή στις 3 Ιουλίου.

«Το ΔΣ της Yahoo ενήργησε απερίσκεπτα και έχασε την αξιοπιστία του στα μάτια των μετοχών και της Microsoft», υπογράμμισε ο Icahn αναφερόμενος στην απόρριψη της προσφοράς της Microsoft, ενώ προσέθεσε «ελπίζω να ανταποκριθείτε στην επιθυμία των μετόχων και να προχωρήσετε σε επανέναρξη των συνομιλιών με τη Microsoft.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.