ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sonae Sierra: Ετοιμο το εμπορικό Pantheon Plaza το φθινόπωρο

17:02 - 11 Ιουν 2008 | Επιχειρήσεις
Το Φθινόπωρο του 2008 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Pantheon Plaza του μεγαλύτερου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου στην ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Sonae Sierra. Πρόκειται για επένδυση ύψους 76,3 εκατομμυρίων ευρώ, με περίπου 120 καταστήματα

 Ενώ η κατασκευή του κέντρου προχωρά με ταχείς ρυθμούς, ποσοστό μεγαλύτερο του 85% της συνολικής Μικτής Εκμισθώσιμης Επιφάνειας (GLA) έχει ήδη εκμισθωθεί.

Οι χώροι καταστημάτων και αναψυχής καλύπτουν 27.092 m2 στο νέο εμπορικό κέντρο. Ιδιοκτήτης και υπεύθυνος για την ανάπτυξη είναι κοινοπραξία της Sonae Sierra (50%), και της Rockspring Property Investment Managers Ltd για λογαριασμό του πελάτη τους, της PanEuropean Property Limited Partnership (50%).

Το Pantheon Plaza θα στεγάσει περίπου 120 καταστήματα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται μεγάλες διεθνείς και εγχώριες εταιρείες. Μεταξύ των σημαντικών μεγάλων καταστημάτων που έχουν ήδη εκμισθώσει χώρους στο Pantheon Plaza περιλαμβάνεται το σουπερμάρκετ Aldi, τα Moovies Stars με τρεις αίθουσες προβολής, τα H&M, χώρος bowling, και ένα άλλο μεγάλο πολυκατάστημα, ενώ το Media Markt έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του στο εμπορικό κέντρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο μαζί με τα H&M, Promod, Mikyazy, Footlocker, G Star και Aldo εμφανίζονται για πρώτη φορά στην αγορά της Λάρισας.

«Το Pantheon Plaza θα περιλαμβάνει πολλά γνωστά ονόματα στον τομέα της ένδυσης, όπως τα Accessorize, Adidas, Karren Miller, Nautica, Notos, Reebok, Timberland, Attrattivo, Bostonians, Bag stories, Lapin, Mandarino/Marasil, Tsakiris Mallas» αναφέρει ο Tiago Eiro, Γενικός Διευθυντής της Sonae Sierra - Ανάπτυξη Εμπορικών Κέντρων στην Ελλάδα. «Στους επισκέπτες των χώρων πολυεστίασης προσφέρουμε πολλές ευκαιρίες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τις εξαιρετικές γεύσεις των Flocafe, Goody’s, Ελλάς Μέλαθρον και πολλών άλλων εστιατορίων και καφέ. Ευελπιστούμε να προσελκύσουμε 5 εκατομμύρια επισκέπτες στο πρώτο δωδεκάμηνο λειτουργίας» προσθέτει.

Με 1.500 δωρεάν θέσεις πάρκινγκ, το Κέντρο αποτελεί συνολική επένδυση €76,3 εκατομμυρίων και μετά το άνοιγμά του θα δημιουργήσει 900 θέσεις εργασίας.

Το νέο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο θα δημιουργηθεί στην ανατολική πλευρά της παλαιάς Εθνικής Οδού, 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης και θα εξυπηρετεί συνολικό πληθυσμό 197.000 κατοίκων.

Καινοτομικές πρακτικές

Το Pantheon Plaza είναι ένα καινοτομικό κέντρο από πλευράς αρχιτεκτονικής και σύλληψης. «Με θέα τον Όλυμπο, το Pantheon Plaza είναι μία αυθεντική αναπαράσταση της μυθικής ατμόσφαιρας των Θεών και των Μουσών, ένας παράδεισος για πολυτελείς αγορές σε ένα μοντέρνο εκλεπτυσμένο κτήριο» δηλώνει ο José Quintela, υπεύθυνος Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού της Sonae Sierra.

Το πρωτοποριακό εμπορικό κέντρο αναμένεται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα των αγοραστικών ηθών και των δραστηριοτήτων αναψυχής για άτομα όλων των ηλικιών, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της πόλης.

Το Έργο εφαρμόζει Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001, που επιτρέπει στο υπό κατασκευή κτήριο να αξιολογεί, να ελέγχει και να ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον. Το έργο έχει θεσπίσει και ακολουθεί Περιβαλλοντική Πολιτική έχοντας αναλάβει τη δέσμευση για διαρκή βελτίωση της περιβαλλοντικής του απόδοσης και πρόληψη της μόλυνσης.

Η υλοποίηση αυτού του ΣΠΔ έχει ήδη διασφαλίσει την επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων σε επίπεδο βέλτιστων πρακτικών, όπως ποσοστό ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων άνω του 90% μέχρι στιγμής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.