ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Yahoo: Η Microsoft δεν ήθελε πραγματικά το deal

22:43 - 30 Ιουν 2008 | Επιχειρήσεις
Η Microsoft δε ήθελε πραγματικά να ευοδωθεί η συνεργασία, υποστήριξαν επιτελείς της Yahoo σε παρουσίαση της εταιρείας στους μετόχους σήμερα, επισημαίνοντας την έλλειψη υπευθυνότητας και συνέπειας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τη Yahoo, αναλύοντας το χρονικό των διαπραγματεύσεων, στα τέλη Απριλίου, η διοίκηση της εταιρείας έστειλε μήνυμα στη Microsoft δηλώνοντας ότι είναι ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά όχι στα 31 δολάρια τη μετοχή, όπου δηλαδή είναι και η πραγματική αξία της.
Στις 2 Μαΐου, η  Microsoft  απάντησε προφορικά ότι ήταν πρόθυμη να συζητήσει την εξαγορά ακόμη και πάνω από τα 33 δολάρια, αλλά όχι στα 38 δολάρια που πρότειναν επικεφαλείς της Yahoo. Την επόμενη μέρα, στη συνάντηση των δυο εταιρειών, η  Yahoo πρότεινε τα 37 δολάρια αντιμετωπίζοντας την απόρριψη από τη Microsoft. Στην προσπάθεια τους οι ανθρωποι της Yahoo, να επανέλθουν με καλύτερη διαπραγματευτική πρόταση, η Microsoft είχε ανακοινώσει στον τύπο ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Yahoo.

Σκληραίνοντας τα σχόλια της, η Yahoo υποστήριξε ότι η Microsoft ήθελε να εκμεταλλευτεί τα ερευνητικά προγράμματα της Yahoo, χωρίς να προσφέρει οφέλη στους μετόχους της.

Η ανακοίνωση της Yahoo προκάλεσε την αντίδραση των επιτελών της Microsoft, οι οποίοι ενέμειναν στο γεγονός ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Yahoo.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.