ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερίδα για την «Πράσινη επιχειρηματικότητα» την Τρίτη

18:46 - 03 Ιουλ 2008 | Επιχειρήσεις
Ημερίδα με τίτλο «Πράσινη επιχειρηματικότητα» διοργανώνει την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να καταγράψει τα πρωτοποριακά προιόντα, την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που διαθέτει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αξιοποίησή τους στη διεθνή αγορά.

«Η ελληνική οικονομική διπλωματία μπαίνει δυναμικά στην παγκόσμια μάχη για το περιβάλλον με τις δικές της ιδέες, καινοτομίες, προιόντα και τεχνογνωσία» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας, ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή της ημερίδας, οι εργασίες της οποίας θα ανοίξουν με ομιλία της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από κοινού με το ΕΒΕΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με τη συνεργασία του ΤΕΕ και του ΣΕΒ και την υποστήριξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας.

Οι ενότητες περιλαμβάνουν θέματα ενέργειας, διαχείρισης αποβλήτων, βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, υψηλής τεχνολογίας και γεωργικών προϊόντων.

«Το πρώτο βήμα είναι να καταγράψουμε τις επιχειρηματικές και επιστημονικές μας δυνατότητες και το επόμενο είναι να τις αξιοποιήσουμε στο διεθνή χώρο και να προωθήσουμε τη χρηματοδότηση τέτοιων εγχειρημάτων από τις τράπεζες και τις εταιρείες παροχής επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital)» πρόσθεσε ο κύριος Δούκας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.