ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HP: Εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας δικού της λειτουργικού συστήματος

19:15 - 15 Σεπ 2008 | Επιχειρήσεις
Το ενδεχόμενο να δημιουργήσει το δικό της λειτουργικό σύστημα εξετάζει η Hewlett-Packard, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως, προκειμένου να απεξαρτηθεί από τα Windows της Microsoft, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Business Week.

Σύμφωνα με το περιοδικό, το νέο λειτουργικό σύστημα ενδέχεται να βασίζεται στο Linux αλλά θα ενσωματώνει τροποποιήσεις ώστε να είναι πιο φιλικό για το μέσο χρήστη. Η δημιουργία του θα επέτρεπε στην HP να περιορίσει την εξάρτησή της από τη Microsoft, προσφέροντας παράλληλα «εναλλακτικά» προϊόντα που ανταγωνίζονται τους υπολογιστές Mac της Apple.

Η HP δεν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό, ωστόσο στο παρελθόν είχε δηλώσει ανοιχτή στο σχηματισμό μιας νέας ομάδας εντός των Εργαστηρίων της, τα οποία εξάλλου έχουν στο ενεργητικό τους το ειδικό λογισμικό που παρεμβάλεται σε ορισμένες λειτουργίες πολυμέσων των Vista για τους υπολογιστές TouchSmart της εταιρείας.

O Φιλ ΜακΚίνι, επικεφαλής της Ομάδας Προσωπικών Συστημάτων της HP, δεν διέψευσε ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο, δήλωσε όμως στο Business Week ότι η χρηματοδότηση μιας μεγάλης ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης για τη δημιουργία λειτουργικού συστήματος «δεν θα είχε νόημα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.