ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν εκκρεμεί αγωγή κατά της οικογένειας Στέγγου

12:39 - 23 Σεπ 2008 | Επιχειρήσεις
Η Τεχνική Ολυμπιακή ενημέρωσε με σχετική της ανακοίνωση για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των αγωγών που είχαν κατατεθεί τόσο στην TOUSA όσο και σε μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.

Στις 3/3/2008 είχε αναφέρει πως περιλαμβανόταν αρχικά στους εναγομένους σε ομαδική αγωγή (George Durgin class action) η οποία κατατέθηκε σε Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ. Μεταξύ των εναγομένων περιλαμβάνονται Τραπεζικοί Οργανισμοί, η τότε θυγατρική της Εταιρεία TOUSA Inc., η οποία υπήχθη στις προστατευτικές διατάξεις του Κεφαλαίου 11 του Πτωχευτικού Κώδικα, αλλά και Μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίoυ. Ενάγοντες φέρονταν μη κατονομαζόμενοι αγοραστές μετοχών της TOUSA Inc. ισχυριζόμενοι ότι δικαιούνται, σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ, να διεκδικήσουν αποζημιώσεις (claims) για την περίοδο από 1ης Αυγούστου 2005 έως και 19ης Μαρτίου 2007 λόγω των εγγυήσεων που, κατά τους ισχυρισμούς τους, έδωσε η TOUSA Inc. για την Κοινοπραξία της TRANSEASTERN.

Ακολούθησε παραίτηση των εναγόντων της αγωγής αυτής και το δικαστήριο επέτρεψε στους ενδιαφερόμενους να υποκαταστήσουν τους αρχικούς ενάγοντες. Το δικαστήριο μεταξύ τριών ενδιαφερομένων να συνεχίσουν, επέλεξε έναν εξ αυτών, ο οποίος θα ενεργούσε δια λογαριασμό όλων των ως άνω ενδιαφερομένων.

Περαιτέρω το δικαστήριο επέτρεψε κατ' αίτηση εκπροσώπου να μετατρέψει έως και να αντικαταστήσει την αρχική ομαδική αγωγή (George Durgin class action) με άλλη.

Έτσι, με νεότερη ομαδική αγωγή (George Durgin class action) που κατατέθηκε στις 19/09/2008 σε αντικατάσταση της παλαιάς, τόσο η εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ όσο και η TOUSA INC καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής κκ. Κωνσταντίνος Στέγγος, Ανδρέας Στέγγος, Γεώργιος Στέγγος και Μαριάννα Στέγγου που περιλαμβάνονταν στην αρχική αγωγή, δεν περιλαμβάνονται ήδη στους εναγόμενους, επομένως ουδεμία πλέον εκκρεμεί αγωγή ή οποιαδήποτε σχετική διεκδίκηση κατά της Εταιρείας μας και των μελών της οικογένειας Κωνσταντίνου Στέγγου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.