ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση συνεργασίας στο Ισραήλ υπό την Τζίπι Λίβνι

20:55 - 13 Οκτ 2008 | Επιχειρήσεις
Συμφωνία επί της αρχής για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα το κόμμα Καντίμα της Τζίπι Λίβνι και οι Εργατικοί του Εχούντ Μπάρακ.

Αν και η συνεργασία ανάμεσα σε Εργατικούς και Καντίμα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού υπό την Τζίπι Λίβνι, δεν θα προσφέρει στην Λίβνι μεγάλη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Αξιωματούχοι του Καντίμα δηλώνουν ότι η Τζίπι Λίβνι σκοπεύει να συνεχίσει τις επαφές και με άλλα κόμματα, για να τα πείσει να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τζ.Λίβνι, που μέχρι τότε κατείχε τη θέση της υπουργού Εξωτερικών, εξελέγη επικεφαλής του κόμματος Καντίμα στις εκλογές της 18ης Σεπτεμβρίου και θα αντικαταστήσει τον Εχούντ Ολμερτ που έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Ο Όλμερτ εξακολουθεί να ασκεί χρέη υπηρεσιακού πρωθυπουργού και στην περίπτωση που η Λίβνι δεν καταφέρει να συγκροτήσει κυβέρνηση μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα προκηρυχθούν και πάλι εκλογές.

Το κυβερνών κόμμα Καντίμα διαθέτει 29 έδρες σε σύνολο 120 εδρών του ισραηλινού Κοινοβουλίου, έναντι 19 εδρών που διαθέτουν οι Εργατικοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.