ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προτάσεις για το... Θεαθήναι από J&P και ΑΓΕΤ για την επένδυση στην Μαγνησία

10:37 - 20 Μαρ 2009 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Σε ναυάγιο οδηγήθηκε ο διαγωνισμός για την μεγάλη τουριστική επένδυσης στην περιοχή Σωρός της Μαγνησίας, για την οποία ενδιαφέρον είχαν επιδείξει αρχικά μεγάλοι παίκτες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων. Ειδικότερα ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των δήμων Ιωλκού και Πορταριάς κυρήχθηκε άγονος αφού στις δύο προσφορές που κατατέθηκαν από την J&P Αβαξ και την ΑΓΕΤ Ηρακλής ουσιαστικά δεν υπήρχε καμία δέσμευση για την επένδυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην προσφορά που κατατέθηκε από την J&P Αβαξ, τονίζεταιότι «η συγκυρία της γενικότερης οικονομικής ύφεσης δεν μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη και σαφή εικόνα των δεδομένων ενός τόσο σημαντικού έργου», ενώ από την άλλη πλευρά στην προσφορά της ΑΓΕΤ γίνεται ουσιαστικά αναφορά στα 293 στρέμματα που διαθέτει η εταιρία στην περιοχή και για άλλα 29 στρέμματα στην αποβάθρα για τα οποία εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για ανταλλαγή με άλλους επενδυτές.

Να σημειωθεί ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος προέβλεπε την δημιουργία τουριστικών υποδομών (ξενοδοχειακής μονάδας) αλλά και κατοικιών σε έκταση 450.000 στρεμμάτων καθώς και τη δημιουργία και λειτουργία γηπέδου γκολφ σε έκταση 946.000 τ.μ.

Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς η έλλειψη ρευστότητας, αλλά και το μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον στον τομέα της παραθεριστικής κατοικίας τόσο από Ελληνες όσο και από ξένους επενδυτές είναι ο λόγος που το project δεν προχώρησε.

Ελένη Μπότα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.