ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάκτωρ -Aβαξ- Lamda αναλαμβάνουν την παραχώρηση του λιμένα Ηρακλείου

09:54 - 27 Μαρ 2009 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Η κοινοπραξία των εταιριών ΕΛΛΑΚΤΩΡ, J&P ΑΒΑΞ και Lamda Development, αναλαμβάνει το έργο της ανάπλασης, αναβάθμισης του Λιμανιού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η σύμβαση για την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπου και αναμένεται να εγκριθεί στις επόμενες ημέρες.

Οι τρεις εταιρίες αποφάσισαν να συμμαχήσουν προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού ένα από τα μεγαλύτερα έργα παραχωρήσεων στην Κρήτη, ο προύπολογισμός του οποίου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης προβλέπεται η παραχώρηση των εκτάσεων για διάστημα 30 ετών, ενώ η κοινοτπαξία υποχρεούται να καταβάλλει στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο ως πάγιο τέλος. Η επένδυση αφορά στον εκσυγχρονισμό σε υποδομές της υφιστάμενης μαρίνας, στην ανακαίνιση, προσθήκη και κατασκευή νέων κτηρίων στην ευρύτερη περιοχή της υφιστάμενης μαρίνας, στην ανάπλαση της περιοχής από το Απεντομωτήριο ως το Μπεντενάκι, στη βελτίωση και στον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων σταθμών ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας και την κατασκευή νέων κτηρίων επιβατικών σταθμών ακτοπλοΐας και στην κατασκευή νέου κτηρίου γραφείων διοίκησης του ΟΛΗ, του λιμεναρχείου στην περιοχή της παλιάς ΒΡ Λιμένος.

Να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό υποβλήθηκε μία ακόμη προσφορά εκτός από αυτή των Ελλάκτωρ -J&P -Lamda Development, αυτή της Aκροπόλ Χαραγκιώνης.

Ελένη Μπότα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.