ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφραγίστηκε επιταγή κατασκευαστικής εταιρείας ύψους 10.000 ευρώ!

09:32 - 14 Δεκ 2009 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Επιταγή ύψους 10.000 ευρώ σφραγίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες. Κατασκευαστική εταιρεία μικρού μεγέθους εισηγμένη στο ΧΑ δεν μπόρεσε να πληρώσει το ύψους της οφειλής και η επιταγή σφραγίστηκε. Ο κάτοχος της επιταγής έλαβε ωστόσο διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση της εταιρείας ότι θα πληρωθεί εντός των επόμενων 10 ημερών.

Oμως η εξέλιξη αυτή έρχεται να υπενθυμίσει το μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει σε πολλούς κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας και κυρίως στον κλάδο των κατασκευών. Πολλοί επιχειρηματίες κατηγορούν το κράτος που δε έχει πληρώσει τις οφειλές που έχει προς τις εταιρείες για τα έργα που εκτελούν.

Oντως η μη πληρωμή των υποχρεώσεων αυτών μεγαλώνει το πρόβλημα, αλλά στελέχη μεγάλων εταιρειών σημειώνουν πως οι μικρές εταιρείες έχουν μικρές συγκριτικά απαιτήσεις από το κράτος. Το πρόβλημα ρευστότητας έχει να κάνει σημειώνουν με επιλογές των διοικήσεων. Αυτό δείχνουν και κάποιες λογιστικές καταστάσεις όπου οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες ενώ οι απαιτήσεις από το δημόσιο πολύ μικρές.

Γ.Κ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.