ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intrakat: Εισέρχεται σε καινοτόμες αγορές

22:18 - 27 Ιουν 2006 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Στις προϋποθέσεις δραστηριοποίησης σε μια σειρά καινοτόμων αγορών που διασφαλίζουν τόσο την ενίσχυση της κερδοφορίας, όσο και την υπεροχή σε επίπεδο τεχνογνωσίας, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat κ. Πέτρος Σουρέτης, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τον κ. Σουρέτη, η εταιρεία προγραμματίζει, μεταξύ άλλων τα εξής:

1.Δραστηριοποίηση στο χώρο της ενέργειας τόσο σε κατασκευαστικό όσο και σε επενδυτικό επίπεδο, μέσω

·της εξαγοράς της «H.E.& D. S.A.», για την συμμετοχή σε αυτοχρηματοδοτούμενο έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Θίσβης Βοιωτίας σε συνεργασία με τον όμιλο Ελληνικής Τεχνοδομικής και της Ιταλικής Edisson

·της συνεργασίας στον τομέα του WastetoEnergy με εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων

·της ανάπτυξης πλαισίου παραγωγής και διαχείρισης φωτοβολταϊκών στοιχείων-μονάδων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

·της συμμετοχής στον αναπτυσσόμενο τομέα Αιολικής Ενέργειας μέσω της εξειδικευμένης και βιομηχανικής παραγωγής πυλώνων ανεμογεννητριών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

2.Στροφή του ομίλου INTRAKAT με την εξαγορά της INTRADEVELOPMENT στο RealEstateDevelopmentκαι κυρίως στην υλοποίηση οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό:

·Εμπορική ανάπτυξη έργου στην περιοχή Πυλαίας Θεσσαλονίκης

·Οικιστική και εμπορική ανάπτυξη έκτασης στην περιοχή Ρέντη Αττικής

3.Συμμετοχή της INTRAKAT, μέσω της μητρικής εταιρείας INTRACOMHOLDINGS, στον ανάδοχο όμιλο ΜΩΡΕΑΣ με ποσοστό 10%,στο κατασκευαστικό αντικείμενο του έργου «Μελέτη-Κατασκευή-Χρηματοδότηση-Λειτουργία-Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη-Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη».

Εξάλλου, όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για τη χρήση 2005, τονίστηκαν ιδιαίτερα οι αντικειμενικοί περιορισμοί που χαρακτήρισαν γενικότερα τον κατασκευαστικό κλάδο όπως η ύφεση που παρατηρήθηκε μετά την ολοκλήρωση τωνΟλυμπιακών έργων, οι καθυστερήσεις στην εξέλιξη των δημόσιων έργων και η συνεχής συμπίεση των περιθωρίων κέρδους λόγω έντονου ανταγωνισμού και αστάθειας της αγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.