ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζημίες για την Ελαστρον στο 9μηνο

21:17 - 29 Νοε 2011 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Στα 1,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα EBITDA του ομίλου Έλλαστρον στο 9μηνο, έναντι 2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Παράλληλα, αρνητικά τα αποτελέσματα πριν από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας με ζημίες 1,2 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 0,3 εκατ. ευρώ το 9Μ του 2010.

Ο κύκλος εταιρειών για τον όμιλο ανήλθε σε 66,2 εκατ. ευρώ από 65,0 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα  του 2010. Το μικτό ενοποιημένο κέρδος διαμορφώθηκε σε 7,4 εκατ. ευρώ(11,2% επί των πωλήσεων ) από 7,8 εκατ. ευρώ ( 12% επί των πωλήσεων ν του 2010).   Οι εμπορικές απαιτήσεις του ομίλου, στη προσπάθεια προσαρμογής στις δύσκολες συνθήκες ανήλθαν σε 41,2 εκατ. ευρώ , το 85% των οποίων είναι ασφαλισμένο.

Σε επίπεδο μητρικής εταιρίας ο κύκλος εργασιών κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε σε € 55,7 εκ. έναντι € 53,9 εκ. το 2010. Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν κάμψη και ανήλθαν σε € 1,8 εκ., έναντι € 2,1 εκ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ τα αποτελέσματα πριν από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές € 0,3 εκ. έναντι κερδών € 1,0 εκ. πέρυσι.

Οι προσπάθειες προσαρμογής στις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες συνεχίστηκαν με εντατικό ρυθμό κατά την διάρκεια του 3ου τριμήνου. Ειδικότερα, οι εμπορικές απαιτήσεις του Ομίλου, οι οποίες ανήλθαν σε € 41,2 εκ. και οι οποίες μέσω ασφαλιστηρίου συμβολαίου πιστώσεων και λοιπών εγγυήσεων είναι ασφαλισμένες σε ποσοστό περίπου 85%, υποχώρησαν κατά € 2,2 εκ.  Επιπρόσθετα, ο δείκτης δανειακής επιβάρυνσης (Καθαρά Ξένα / Ίδια Κεφάλαια) διατηρήθηκε σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα της μονάδας και ανήλθε σε 39% στο τέλος του εννεάμηνου. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος διατηρεί μια άκρως ικανοποιητική ρευστότητα με σκοπό την κάλυψη έκτακτων αναγκών και την χρηματοδότηση των επενδυτικών του πλάνων.

Όσον αφορά την εικόνα του κλάδου διεθνώς, τόσο η ζήτηση όσο και η κατανάλωση προϊόντων χάλυβα αναμένεται να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα έως το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου έτους. Εξαίρεση αποτελεί η Κίνα η οποία αναμένεται να συνεχίσει να απορροφά ένα μεγάλο όγκο χαλυβουργικών προϊόντων. Στο εσωτερικό της χώρας, η κατάσταση δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί έως και το τέλος του έτους. Η αύξηση των εξαγωγών, η διασφάλιση των εμπορικών απαιτήσεων, η μείωση του λειτουργικού κόστους, η διαχείριση του κόστους χρηματοδότησης και γενικότερα η ταχύτερη προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής αναμένεται να αποτελέσουν το ζητούμενο για τους επόμενους μήνες.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:29 - 29 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.