ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Interamerican: Ανασφάλιστη η πλειονότητα των κατοικιών στην Ελλάδα

16:14 - 13 Αυγ 2013 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Η πλειονότητα των κατοικιών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστη, αναφέρει η Interamerican, με αφορμή τον σεισμό που έπληξε πρόσφατα τη Φθιώτιδα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε μεγάλο αριθμό κτισμάτων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στο ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό ασφαλισμένων κατοικιών στη χώρα μας, που κυμαίνεται περί το 15% επί του συνόλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρεί η εταιρεία, η ασφάλιση κατοικίας συχνά περιορίζεται μόνο έναντι των κινδύνων της πυρκαγιάς και του σεισμού, ενώ αγνοούνται άλλοι σοβαροί κίνδυνοι όπως η κλοπή, η διαρροή σωληνώσεων και η πλημμύρα από καιρικά φαινόμενα, που παραμένουν χωρίς κάλυψη- καθώς και η αξία του περιεχομένου της κατοικίας. Η διαρροή σωληνώσεων αφορά μία στις δύο περιπτώσεις ζημιάς που δηλώνονται, ενώ τα περιστατικά διάρρηξης και κλοπής έχουν υπερτριπλασιαστεί μέσα στην τελευταία πενταετία, με περισσότερο εκτεθειμένες στον κίνδυνο τις εξοχικές κατοικίες.

Η ασφαλιστική προστασία του πιο σημαντικού περιουσιακού στοιχείου, της κατοικίας, είναι πολύ χαμηλού κόστους και παγκοσμίως θεωρείται αυτονόητα απαραίτητη για τη διασφάλιση της στέγης, ιδιαίτερα στις σημερινές οικονομικές συνθήκες κατά τις οποίες σχετικές ζημιές ή απώλειες δεν αναπληρώνονται, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Interamerican.

akinita468 130813

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.