ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγωγή της Deutsche Bank κατά της TOUSA

18:21 - 08 Δεκ 2006 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
H αναβάθμιση του κλάδου κατασκευαστών κατοικιών από την Citigroup και η συνεπακόλουθη αύξηση τιμής στόχου της TOUSA από τα 17 στα 18 δολάρια, δεν φαίνεται να καθησύχασαν την Deutsche Bank, η οποία προχώρησε σε αγωγή, στη Νέα Υόρκη, κατά της εταιρείας ως διαχειριστής του μέρους του χρέους για την κοινοπραξία Transeastern.

Ωστόσο και η  TOUSA από την πλευρά της στις 29 Νοεμβρίου, έχει υποβάλει αίτηση σε δικαστήριο της Φλόριντα  για γνωμοδότηση ότι δεν καμία επιπλέον υποχρέωση για το συγκεκριμένο χρέος επιμένοντας πως εκ μέρους της δεν έγινε καμία παρατυπία που να δικαιολογεί τη στάση της Deutsche Bank.

Στην αγωγή της 29ης Νοεμβρίου 2006, η TOUSA διατήρησε τη θέση της ότι η Κοινοπραξία δεν έχει προβεί σε καμία κακή διαχείριση και πιστεύει ότι δεν έχουν αντικειμενική υπόσταση οι ισχυρισμοί και οι δηλώσεις της Deutsche Bank ότι έχουν ενεργοποιηθεί οι εγγυήσεις (completion and carve-out guaranties) που έχουν χορηγηθεί στους δανειστές ενδιάμεσου δανείου (mezzanine lenders). Η TOUSA επίσης δήλωσε στην αγωγή αυτή ότι η Deutsche Bank προσπάθησε να διευρύνει μονομερώς το πλαίσιο των εγγυήσεων, απαιτώντας από την TOUSA να καταβάλει όχι μόνο τις ζημίες (αν υπάρχουν), που προκλήθηκαν από την υποτιθέμενη κακή διαχείριση, αλλά και όλα τα εκκρεμή ποσά σύμφωνα με τους όρους των δανείων Mezzanine.

Στην αγωγή της, η TOUSA δήλωσε ότι ''επειδή η Deutsche Bank σχεδίασε την υπόψη χρηματοδοτική δομή, επειδή η Deutsche Bank συμμετείχε εξαντλητικά στην κατάρτιση των οικονομικών στοιχείων της χρηματοδότησης, και επειδή η Deutsche Bank ισχυρίστηκε καθυστερημένα (μετά την παρέλευση ενός περίπου έτους) ότι η TOUSA, ως εγγυήτρια περιορισμένου βαθμού, είναι δήθεν υποχρεωμένη να καταβάλει το συνολικό ποσό των συγκεκριμένων δανείων, φαίνεται αναμφίβολα ότι η Deutsche Bank ενήργησε άδικα και καταχρηστικά. Για τους λόγους αυτούς, η συμπεριφορά της Deutsche Bank και οι θέσεις που έχει πάρει κατά τους τελευταίους μήνες, έχουν στερήσει την κοινοπραξία από λειτουργικό κεφάλαιο και λοιπούς πόρους που είναι απαραίτητα στοιχεία για να επιτύχει τους επιχειρησιακούς της στόχους και να συνεχίσει να αποφέρει τα απαραίτητα έσοδα για την αποπληρωμή μέρους των δανείων της, συμπεριλαμβανομένων των Mezzanine Loans''.

Η Deutsche Bank ήταν ο αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της TOUSA στην εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Transeastern Homes από την κοινοπραξία. Η Deutsche Bank και η TOUSA είχαν μια συνεχή σχέση από την ίδρυση της TOUSA. Η Deutsche Bank είναι ο joint lead arranger and syndication agent στο revolving credit facility της TOUSA και τον Απρίλιο του 2006 ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των βιβλίων (sole book-running manager) της TOUSA κατά την προσφορά Senior Notes ύψους $250 εκατ.

Παρά τις αγωγές, η TOUSA δεσμεύεται να συνεργαστεί με τον δανειστή για την επίτευξη μίας συνολικής λύσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.