ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Πανγαία: Έρχονται αγορές ακινήτων από τράπεζες

12:53 - 20 Ιαν 2016 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Εθνική Πανγαία: Έρχονται αγορές ακινήτων από τράπεζες
Τον στόχο για το ταχύτατο μεγάλωμα της εταιρίας μέσα στα επόμενα 3 με 5 έτη ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ, Αριστοτέλης Καρυτινός, σε εκδήλωση που έγινε στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Η διοίκηση της εισηγμένης έχει ως στόχο να διπλασιάσει την αξία του χαρτοφυλακίου της στα 3 δισ. ευρώ, μέσα στα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία προσανατολίζεται στην απόκτηση χαρτοφυλακίου ακινήτων που θα βγάλουν στην αγορά οι τράπεζες.

Όπως ανέφερε ο κ. Καρυτινός, η Εθνική Πανγαία διαθέτει σήμερα επενδύσεις ύψους 1,436 δισ. ευρώ (διαθέτει 316 ακίνητα) από  931 εκατ. το 2013. Πλέον ο στόχος είναι σε διάστημα πέντε ετών η αξία του χαρτοφυλακίου της Εθνικής Πανγαία να διπλασιαστεί, μέσα στην επόμενη πενταετία, ώστε η ΑΕΕΑΠ να καταστεί ευθέως ανταγωνιστική με τις ευρωπαϊκές Reits (ΑΕΕΑΠ).

"Τα θεμελιώδη μεγέθη της Εθνικής Πανγαία είναι πολύ καλά. Θα μπορούσε να απειληθεί μόνο από συνθήκες φυσικής καταστροφής. Βέβαια, η μελλοντική της ανάπτυξη εξαρτάται από το πώς θα μπορούσε να πάει η ελληνική οικονομία" σημείωσε ο κ. Καρυτινός.

Πολιτική της εταιρίας είναι να διανέμει ως μέρισμα πάνω από το 90% των κερδών της. Σήμερα η εταιρία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ακίνητης περιουσίας στην Ανατολική Ευρώπη και ο στόχος της για μεγάλωμα αποσκοπεί στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος επενδυτών από το εξωτερικό. Πρόθεση της διοίκησης είναι να διευρύνει το σημερινό υπάρχον χαμηλό free float της μετοχής όσο το δυνατόν συντομότερα.

Όσον αφορά τα μεγέθη, η Εθνική Πανγαία διαθέτει 879.893 τ.μ. μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας, με το ποσοστό πληρότητας να διαμορφώνεται στο 97,8% και το σύνολο του ενεργητικού να είναι 1,585 δισ. Το NAV ανά μετοχή είναι 4,49 ευρώ. Το 80% των συμβάσεων ενοικίου λήγει μετά το 2028, η σταθμισμένη μέση διάρκεια μίσθωσης είναι 20 έτη και ο δείκτης Καθαρού Χρέους προς την Αξία των ακινήτων είναι 21,6%.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:53 - 20 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.