ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δομική Κρήτης: Προχωρά η επέκταση στην ενέργεια

15:49 - 15 Ιαν 2007 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Την ακύρωση 148.905 μετοχών της εταιρείας που αποκτήθηκαν από την ίδια και μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό 71.474,40 ευρώ αποφάσισε η γ.σ. της Δομική Κρήτης.

Παράλληλα, δόθηκε ειδική έγκριση στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κ. Γεώργιο Συνατσάκη για τη συμμετοχή του, από κοινού με την εταιρεία Δομική Κρήτης, στην ίδρυση των εταιρειών Αιολικό Ρούσκιο Α.Ε., Αιολική Ανατολικής Αχαΐας Α.Ε. και ΔΙ.Π.ΑΚ. Α.Ε. και τη διοίκηση αυτών, ενώ εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του Αιολικού πάρκου Βοσκερού με εισφορά αυτού σε εταιρεία του ομίλου.

Αναφορικά με τις δραστηριότητες τις εταιρείας στον ενεργιακό τομέα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Συνατσάκης ενημέρωσε του μετόχους για τα ακόλουθα:
α. Η εταιρεία Αιολικό Κουλούκωνα ΑΕ η οποία είναι θυγατρική της Δομική Ενεργειακή Α.Ε. έχει πάρει άδεια εγκατάστασης ισχύος 5MW. Η εργασίες κατασκευής του εν λόγω πάρκου ξεκινούν άμεσα.
β. Η εταιρεία Αιολικό Ρουσκιό ΑΕ έχει λάβει από τη Ρ.Α.Ε. άδεια παραγωγής για πάρκο ισχύος 28MW. Έχει ήδη κατατεθεί στην αρμόδια αρχή η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Σύντομα αναμένεται η άδεια εγκατάστασης.
γ.  Η Δομική Κρήτης μέσω θυγατρικών εταιρειών στις οποίες θα συμμετάσχει, θα υποβάλει σε μέρη τα οποία έχει ήδη επιλέξει, αιτήσεις για δημιουργία Φωτοβολταικών Πάρκων άνω των 10MW.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.