ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intrakat: Δίνει βάρος στον τομέα των τουριστικών ακινήτων

08:22 - 14 Απρ 2016 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Intrakat: Δίνει βάρος στον τομέα των τουριστικών ακινήτων
Είναι δεδομένο ότι η Intrakat παραμένει εστιασμένη στην υλοποίηση ή διεκδίκηση μεγάλων έργων υποδομών (από οδικά και σιδηροδρομικά έως περιβαλλοντικά), ωστόσο, φαίνεται ότι ο όμιλος έχει στρέψει το ενδιαφέρον του και σε άλλες μπίζνες.

Όπως άλλωστε έχει σημειώσει κατά καιρούς ο ιθύνων νους της εισηγμένης, Π. Σουρέτης, το κατασκευαστικό γκρουπ δίνει βάρος, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, στον τομέα των τουριστικών ακινήτων, μια δραστηριότητα που στη χώρα μας έχει προοπτική και δυναμική, παρά την κρίση.

Στην Intrakat εκτιμούν ότι ο τομέας των τουριστικών ακινήτων προσελκύει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και θεωρείται από την αγορά ως ο κατ' εξοχήν τομέας με ευνοϊκές προοπτικές ταχείας ανάκαμψης. Ο όμιλος επικεντρώνει τη δραστηριότητά του στην ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών κατοικιών και στην ανάπτυξη και λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων και θεωρεί ότι μπορεί να αποκομίσει σημαντικές υπεραξίες και αποδόσεις, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα.

Μάλιστα, στον ετήσιο απολογισμό τη εταιρείας επισημαίνεται, «ότι παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες επενδύσεις στα τουριστικά ακίνητα όπως αυτά είναι καταγεγραμμένα (γραφειοκρατικά και νομικά ζητήματα), οι επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού αναμένεται τελικά να οδηγήσουν μεσοπρόθεσμα στην ανάπτυξη ακινήτων υψηλών προδιαγραφών τα οποία θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη».

Στο συγκεκριμένο τομέα υπήρξαν πρωτοβουλίες της διοίκησης το 2015, κυρίως μέσω της θυγατρικής Intradevelopment. H τελευταία συμμετέχει κατά 100% στη νέα εταιρεία ΙΝΤΡΑΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και με 50% στην INESTIA ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:31 - 14 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.