ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερο έργο στην Κολομβία για την Ελλάκτωρ

10:37 - 04 Μαϊ 2016 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Δεύτερο έργο στην Κολομβία για την Ελλάκτωρ
Το δεύτερο έργο στην Κολομβία, μετά την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της Μπογκοτά, αναλαμβάνει ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σε κοινοπραξία με την ισπανική Aqualia του ομίλου FCC (Fomento de Construcciones & Contratas) και την κολομβιανή Cass Constructores.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ισπανικού ομίλου FCC ανακοίνωσε ότι η κοινοπραξία της Aqualia (θυγατρική του ισπανικού ομίλου) κέρδισε συμβόλαιο 375 εκατ. ευρώ (430 εκατ. δολάρια) για να κατασκευάσει και να λειτουργήσει εργοστάσιο διαχείρισης νερού κοντά στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά.

 

Η FCC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της Ισπανίας με δραστηριότητες σε διάφορους κλάδους, των κατασκευών, των δομικών υλικών, της ενέργειας, του περιβάλλοντος κ.λπ. Ο όμιλος είχε έσοδα 6,5 δισ. ευρώ το 2015 και δραστηριοποιείται σε 25 χώρες.

Μεγαλύτερος μέτοχος του ισπανικού ομίλου FCC έγινε πρόσφατα ο Μεξικανός πολυεκατομμυριούχος Carlos Slim, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Esther Koplowitz, ενώ συμμετοχή έχει ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates (5,7%) .

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.