ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον όμιλο Hellenic Autopistas ο άξονας Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65)

13:51 - 26 Ιαν 2007 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ανάδοχος του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) αναδείχθηκε ο όμιλος Hellenic Autopistas, στον οποίο μετέχουν οι εταιρείες Cintras, Dragadoss, ΓΕΚ και Τέρνα. Βάσει της προσφοράς, το συνολικό κόστος του έργου, σε τρέχουσες τιμές, ανέρχεται σε 1,6 δισ. ευρώ.

Ο Οδικός Αξονας Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65) θα είναι ένας σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομός ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με συνολικό μήκος 232 χλμ. Η σύμβαση παραχώρησης του έργου περιλαμβάνει:
- την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του άξονα Σκάρφεια (ΠΑΘΕ) - Παναγιά (Εγνατία), μήκους 175 χλμ., που θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από την αρχή, σε εντελώς νέα χάραξη
- και τη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος από τη Σκάρφεια έως τις Pάχες Φθιώτιδας του ΠΑΘΕ, μήκους 57 χλμ.

Η προθεσμία περαίωσης για το σύνολο του έργου είναι 66 μήνες.

Η χρηματοδοτική συμβολή του δημοσίου είναι 500 εκατομμύρια ευρώ σε τρέχουσες τιμές, εκ των οποίων τα μισά θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε παρούσα αξία η χρηματοδοτική συμβολή ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, την επόμενη εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση για τον Οδικό Αξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη. Στο τελικό στάδιο για την υπογραφή το Μάρτιο βρίσκεται η σύμβαση του Οδικού Αξονα Ράχες Μαλιακού - Κλειδί Ημαθίας, αλλά και του Οδικού Αξονα Κεντρικής Ελλάδας. Επίσης, τον επόμενο μήνα αναδεικνύεται ανάδοχος στον οδικό άξονα Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, για τον οποίο η κατάθεση των προσφορών έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.