ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Όμιλος Μωρέας ανάδοχος του έργου Κόρινθος -Σπάρτη

14:16 - 31 Ιαν 2007 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ο Όμιλος ΜΩΡΕΑΣ στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες, Ελληνική Τεχνοδομική, Impregilo SpA., Παντεχνική, αναδείχθηκε ο ανάδοχος του έργου «Οδικός Αξονας Κόρινθος Τρίπολη Καλαμάτα και Λεύκτρο Σπάρτη» όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς.

Βάσει της προσφοράς του αναδόχου το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 1,044 δισ. ευρώ. Η χρηματοδοτική συμβολή του δημοσίου είναι 330 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά Σύμβαση Παραχώρησης για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο: τον Οδικό Αξονα Κόρινθος Τρίπολη Καλαμάτα και Λεύκτρο Σπάρτη που ονομάζεται Ανατολική Οδός Πελοποννήσου.

Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου η Σύμβαση θα κατατεθεί στην Βουλή και το έργο θα αρχίσει να κατασκευάζεται από τον Μάιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά το πρόγραμμα «Δρόμοι Ανάπτυξης» του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κατασκευής έργων οδοποιίας στην Ευρώπη με Συμβάσεις Παραχώρησης, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 8 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα επενδυτικό πρόγραμμα, που θα αξιοποιήσει ιδιωτικά κεφάλαια περίπου 6 δις ευρώ.

Η Ανατολική Οδός Πελοποννήσου ως έργο παραχώρησης έχει συνολικό μήκος 205 χλμ. με 26 ανισόπεδους κόμβους και περιλαμβάνει:

α) τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος  Τρίπολη Καλαμάτα 158 χλμ.

β) τον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο Σπάρτη 47 χλμ.

Στις υποχρεώσεις του παραχωρησιούχου περιλαμβάνονται και η λειτουργία και συντήρηση των παραπάνω δρόμων, έναντι είσπραξης διοδίων.

Η συνολική προθεσμία για την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων που περιλαμβάνονται στην σύμβαση παραχώρησης είναι 54 μήνες (στοιχείο της προσφοράς).

Παράλληλα, όμως, προβλέπονται ενδιάμεσες αποκλειστικές προθεσμίες για την ολοκλήρωση τμημάτων του έργου ως ακολούθως:

* Πρώτη προθεσμία 24 μηνών, από την έναρξη της παραχώρησης,

πρώτον για την ολοκλήρωση ανακατασκευής και βελτίωσης του τμήματος Κόρινθος – Τρίπολη και δεύτερον για την κατασκευή του νέου κλάδου της σήραγγας Αρτεμισίου και την κατασκευή του τμήματος Τρίπολη Αθήναιο.

* Δεύτερη προθεσμία 40 μηνών, από την έναρξη της παραχώρησης, για την κατασκευή του τμήματος Τσακώνα  Καλαμάτα.

* Τρίτη προθεσμία 54 μηνών για την ολοκλήρωση του έργου και κατασκευή και του τμήματος Λεύκτρο Σπάρτη.

 

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.