ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα παράταση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου;

10:38 - 29 Σεπ 2016 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Νέα παράταση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου;
Σχεδόν... μονόδρομος θεωρείται πλέον από την κατασκευαστική αγορά η νέα παράταση του διαγωνισμού για την κατασκευή και εκμετάλλευση του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών που λήγει αύριο, θα παραταθεί κατά περίπου ένα μήνα, για τις 26 Οκτωβρίου. 

 

Ορισμένοι από τους υποψηφίους ζητούσαν παράταση, ενώ κάποιοι άλλοι δήλωναν έτοιμοι. Φαίνεται πως το υπουργείο προσανατολίζεται προς παράταση της ημερομηνίας υποβολής προσφορών. 

 

Η αγορά έχει ζητήσει να υπάρξουν αλλαγές στο διαγωνισμό που σχετίζονται μεταξύ άλλων με την αύξηση του ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου στην εταιρεία κατασκευής και λειτουργίας του νέου αερολιμένα το οποίο κυμαίνεται σε ποσοστό από 45% έως 55% του μετοχικού κεφαλαίου, την αύξηση του συντελεστή βαρύτητας της αιτούμενης χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου από 15% σε 25% κ.λπ. 


Πλέον, στην αγορά εκτιμούν ότι το υπουργείο Υποδομών θα προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές, με στόχο το έργο να καταστεί ευκολότερα χρηματοδοτήσιμο, σε μία συγκυρία που η εξασφάλιση των απαιτούμενων εγγυητικών επιστολών είναι δύσκολη.

 

Στους υποψηφίους περιλαμβάνονται κοινοπραξία του κινεζικού κολοσσού China State Construction Engineering Co. με την Archirodon Group και την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου της Ζυρίχης καθώς και οι κοινοπραξίες του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με τη γαλλική Vinci, του ομίλου J&P ΑΒΑΞ με την επίσης γαλλική Bouygues, ενώ ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ φέρεται να κατεβαίνει στο διαγωνισμό με τον ινδικό όμιλο GMR Infrastructure. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:46 - 29 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.