ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι προσφορές για την ανάπλαση του Φαλήρου και η... Ακτωρ

13:52 - 15 Δεκ 2016 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Οι προσφορές για την ανάπλαση του Φαλήρου και η... Ακτωρ
Οκτώ όμιλοι κατέθεσαν προσφορές στον διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής για την πρώτη φάση της ανάπλασης του Φαλήρου, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ. Η Άκτωρ κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον της αγοράς, την χαμηλότερη προσφορά για την ανάπλαση, δίνοντας έκπτωση περί το 53%.

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι ΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P Άβαξ, ΜΕΤΚΑ, Πόρτο Καρράς, Intrakat κ. λπ. 

 

Το έργο αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση και την ευρύτερη ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Πρόκειται για το υποέργο Ι της ολοκληρωμένης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή Μοσχάτου-Ταύρου-Καλλιθέας και αφορά έκταση 479.000 τ.μ. μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του πρώην γηπέδου Tawkwondo.

 

Το πρώτο αυτό υποέργο, από τρία συνολικά, περιλαμβάνει έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, εργασίες οδοποιίας, την μετακίνηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος και άλλα έργα υποδομής. Όταν ξεκινήσουν οι εργασίες, η κατεδάφιση της παραλιακής λεωφόρου, σε μήκος 1,8 χλμ και η ανακατασκευή της στο επίπεδο του εδάφους ώστε να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση από τις όμορες περιοχές προς τη θάλασσα είναι το έργο που θα αλλάξει άμεσα τη ρουτίνα χιλιάδων οδηγών που χρησιμοποιούν τον οδικό άξονα για τις μετακινήσεις τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.