ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Grivalia: Διαπραγματεύεται νέο δάνειο 20 εκατ. για επενδύσεις

13:19 - 07 Φεβ 2017 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Grivalia: Διαπραγματεύεται νέο δάνειο 20 εκατ. για επενδύσεις
Τη λήψη πρόσθετου δανείου ύψους 20 εκατ. ευρώ διαπραγματεύεται αυτήν την περίοδο η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ με ορισμένες από τις συστημικές ελληνικές τράπεζες, καθώς η εισηγμένη αναμένεται να χρειαστεί κεφάλαια για την ολοκλήρωση σειράς επενδυτικών σχεδίων, που έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης τους τελευταίους μήνες. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία εξασφάλισε στο τέλος του 2016 και δάνειο 50 εκατ. ευρώ από την International Finance Corporation (IFC), μέλος του oμίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, συνεργασία η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Grivalia, το κόστος της εν λόγω χρηματοδότησης κρίνεται πολύ ανταγωνιστικό και σίγουρα πολύ πιο οικονομικό, συγκριτικά π.χ. με μια αύξηση κεφαλαίου, όπου θα έπρεπε να παρέχονται και σημαντικά μερίσματα/αποδόσεις στους μετόχους, όπως αναφέρει η Καθημερινή. 

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Χρυσικό, διευθύνοντα σύμβουλο της Grivalia Properties, αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει σχεδόν μηδενικό δανεισμό, που δεν ξεπερνά το 6% του ενεργητικού της, αξίας της τάξεως του 1 δισ. ευρώ, καθώς στο τέλος του 2016 ο δανεισμός διαμορφώθηκε σε 52 εκατ. ευρώ (από 59 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015).

Ως εκ τούτου, το περιθώριο αύξησης της μόχλευσης κεφαλαίων είναι σημαντικό και μπορεί να αγγίξει τουλάχιστον τα 200 εκατ. ευρώ, προτού εξεταστεί η αναζήτηση άλλων πηγών χρηματοδότησης, όπως π.χ. μια αύξηση κεφαλαίου, συνεχίζει το σχετικό ρεπορτάζ. 

Κατά τη διάρκεια του 2017, η εισηγμένη δρομολογεί σημαντικά αναπτυξιακά έργα, με αποτέλεσμα να απαιτούνται πρόσθετα κεφάλαια, πέραν των 62 εκατ. ευρώ των σημερινών της διαθεσίμων. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.