ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα NPLs του real estate

11:59 - 21 Φεβ 2017 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Τα NPLs του real estate
Τα δάνεια των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις κατασκευές και τις υποδομές, με ιδιαίτερη… προτίμηση τον χώρο του real estate φαίνεται ότι μπαίνουν για τα καλά στο στόχαστρο των τραπεζιτών, τόσο των ιδιωτών (δηλαδή απλών πολιτών που πήραν χορηγήσεις για να αγοράσουν ακίνητο), όσο, κυρίως, των εταιρειών που ασχολούνται με ακίνητα ή των εργολάβων οικοδομών. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, κάποιες τράπεζες ήδη έχουν αναθέσει σε ελεγκτικές εταιρείες το «ξεσκόνισμα» των «κόκκινων» δανείων της κτηματαγοράς.

Οι κινήσεις αυτές, εάν βέβαια όντως είναι σε προχωρημένο στάδιο (αλλά και εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί και παραμένουν σε επίπεδο σχεδίων αναπόφευκτα θα συμβούν προσεχώς), εντάσσονται τόσο στο πλάνο των τραπεζών να «βγάλουν στο φως τους σκελετούς», όσο και στο εγχείρημά τους να «κατηγοριοποιήσουν» τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ανοίγματα.

 

Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουν μια καλύτερη «ακτινογραφία» του κάθε κλάδου, θα εντοπίσουν όσους δικαιούνται να μπούνε σε καθεστώς ρυθμίσεων αλλά και όσους έχουν περιουσιακά στοιχεία αλλά το «παίζουν» στρατηγικοί κακοπληρωτές.

 

Και στο real estate, όπως βέβαια και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, δεν λείπουν επίσης οι «μπαταχτσήδες», σύμφωνα με όσα λένε τραπεζίτες αλλά και… οι ίδιοι οι εργολάβοι.

 

Γ. Π. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.