ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπαν στην Ενωση Θεσμικών ΓΕΚ και Τέρνα

15:37 - 04 Απρ 2007 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Την στρατηγική και τις προοπτικές του Ομίλου ΓΕΚ, όπως διαμορφώνονται στο πλαίσιο του εγχώριου και διεθνούς περιβάλλοντος, παρουσίασε σήμερα η Διοίκηση του Ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ).

Συγκεκριμένα, έγινε αναλυτική αναφορά στους κύριους τομείς δραστηριότητας του Ομίλου, δηλαδή τις Κατασκευές, την Ενέργεια, το Real estate και τις Παραχωρήσεις.

Αναλυτικότερα: στον κλάδο των Κατασκευών, μέσω της ΤΕΡΝΑ, ο όμιλος συγκεντρώνει ένα σημαντικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών που στο τέλος του έτους υπερέβη το 1 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες το ανεκτέλεστο αναμένεται να προσεγγίσει το 1,7 δισ. ευρώ με τις συμβάσεις που πρόκειται να υπογραφούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος έχει ήδη υπογράψει την σύμβαση για την κατασκευή και εκμετάλλευση της Ιόνιας Οδού ενώ αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες η υπογραφή του έργου «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος». Ταυτόχρονα, η επέκταση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στο εξωτερικό είναι επιτυχής, καθώς η ΤΕΡΝΑ έχει αναλάβει 7 σημαντικά έργα στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή, συνολικού προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ.

Ο κλάδος της ενέργειας αποτελεί μία από τους κυριότερους μοχλούς ανάπτυξης: ο όμιλος δραστηριοποιείται ήδη μια δεκαετία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα ιδιώτη παραγωγό στον κλάδο παραγωγής ενέργειας από θερμικές πηγές. Στόχος του Ομίλου είναι το 2012 να έχει εγκατεστημένα 1600 MW ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και 1200-1500 MW από θερμικές πηγές ενέργειας.

Στο Real Estate, ο Όμιλος ΓΕΚ απασχολεί ίδια κεφάλαια που προσεγγίζουν τα 130 εκ. ευρώ (εκτιμήσεις 2004), αναπτύσσοντας ακίνητα στην Ελλάδα και στην περιοχή των Βαλκανίων. Η δυναμική ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ακινήτων εξασφαλίζει ικανοποιητικές αποδόσεις για τον μέτοχο.

Στον τομέα των παραχωρήσεων, εκτός από την δραστηριότητα στους σταθμούς αυτοκινήτων, ο όμιλος ξεκινά την κατασκευή και εκμετάλλευση αυτοκινητοδρόμων. Το πρώτο έργο, η Ιόνια Οδός ξεκινά μέσα στο τρέχον έτος.

Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου στηρίζεται από την σημαντική ρευστότητα και την ικανότητα δημιουργίας εξαιρετικών χρηματοροών σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του, καθώς και την αυξημένη πιστοληπτική ικανότητα των επιμέρους εταιρειών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.