ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΣΜΗΕ: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις - Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

15:28 - 16 Απρ 2007 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επόμενες ημέρες για την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΔΕΣΜΗΕ για την κατασκευή της πρώτης ιδιωτικής μονάδας ηλεκροπαραγωγής, για τον οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τέσσερις κοινοπραξίες.

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΣΜΗΕ την Παρασκευή απερρίφθησαν ομόφωνα και τα δύο σκέλη της ένστασης που είχε καταθέσει η Korinthos Power ( Moror Oil και Iberdola) σε βάρος των ΤΕΡΝΑ και Enelco.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "R" η απόφαση της διοίκησης του ΔΕΣΜΗΕ έχει κοινοποιηθεί τόσο στο σχήμα που κατέθεσε την ένσταση όσο και στους υπόλοιπους υποψηφίους.

Η πορεία του διαγωνισμού και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών των συμμετεχόντων εξαρτάται τώρα από το αν η Korinthos Power θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Στην περίπτωση αυτή ο διαγωνισμός απειλείται ακόμη και με καθυστέρηση τριών μηνών.

Ωστόσο, στην περίπτωση που παρέλθει το διάστημα των 10 ημερών και η εταιρεία αποφασίσει να μην κινηθεί δικαστικώς, η εξέταση των οικονομικών προσφορών θα επιταχυνθεί και υπάρχουν ελπίδες για ολοκλήρωση των διαδικασιών ακόμη και εντός του τρέχοντος μήνα.

Η ένσταση της Korinthos Power αφορούσε, κατά το πρώτο της σκέλος, την προσφορά της ΤΕΡΝΑ αναφέροντας ότι είναι μικρότερη κατά 1MW από τη κανονική. Το δεύτερο σκέλος, αναφερόταν στις εγκρίσεις που ισχυρίζεται ότι δεν κατέχει η Enelco.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τα σχήματα που έχουν καταθέσει οικονομικές και τεχνικές προσφορές για την πρώτη ιδιωτική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι οι πατρακάτω:

- Enelco,
- TEΡNA,
- Korinthos Power,
- κοινοπραξία Edison-ΕΛΤΕΧ-Βιοχάλκο.

Αντιγόνη Αυγεροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.