ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αγορά δείχνει να «θέλει» αλλαγές στη διοίκηση της Ελλάκτωρ

08:07 - 19 Ιουν 2018 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Η αγορά δείχνει να «θέλει» αλλαγές στη διοίκηση της Ελλάκτωρ
Πλησίον των υψηλών 52 εβδομάδων με τη 4η σερί ανοδική συνεδρίαση έκλεισε χθες η μετοχή της Ελλάκτωρ, με την αγορά να δείχνει ότι επικροτεί τις προσπάθειες για αλλαγή του διοικητικού status quo, μετά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι αδερφοί Καλλιτσάντση.

Χθες η μετοχή της Ελλάκτωρ έκλεισε με άνοδο 5,77% στα 1,98 ευρώ, ενώ διακινήθηκε όγκος 3,75 εκατ. τεμαχίων, που ήταν ο 2ος μεγαλύτερος όγκος σ’ όλη την αγορά μετά την Εθνική!

Το τελευταίο 4ήμερο η μετοχή κερδίζει 0,32 ευρώ ανά μετοχή, καθώς από τα 1,66 ευρώ που ήταν την περασμένη Τετάρτη έφτασε στα 1,98 ευρώ, με υψηλό 52 εβδομάδων στα 1,9960 ευρώ από τις 24 Ιανουαρίου 2018. Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή η μετοχή έκλεισε στο +1,19%, ενώ την Πέμπτη έκανε ράλι +11,45%.

Αυτό που δείχνει λοιπόν η αγορά είναι ότι θέλει αλλαγές στον τρόπο διοίκησης, θέλει να αλλάξει το καθεστώς διακυβέρνησης της εταιρείας. Μιλάμε για το μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της χώρας, με πληθώρα θυγατρικών σε Ελλάδα και εξωτερικό, όμως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια… Βαβέλ πολυφωνίας και πολυγνωμίας, που μόνο κακό κάνει στην αξία της επιχείρησης και στο «σώμα» της.

Αποτέλεσμα αυτής της διοικητικής Βαβέλ είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να είναι ζημιογόνο, παρ’ ότι η εταιρεία έχει έργα και μάλιστα μεγάλα. Παράλληλα, βραχνάς μεγάλος είναι το γεγονός ότι έχει συνολικά δάνεια που ξεπερνούν το 1,3 δισ. ευρώ, με τους αναλυτές να τονίζουν πως πρέπει λίαν συντόμως να γίνουν ενέργειες μείωσης και νοικοκυρέματος του δανεισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.