ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάκτωρ: Ο Κούτρας... πυροβολεί τον Προβόπουλο

19:13 - 27 Ιουν 2018 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ελλάκτωρ: Ο Κούτρας... πυροβολεί τον Προβόπουλο
Η... μάχη στον όμιλο Ελλάκτωρ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τελευταίο επεισόδιο στο... σίριαλ αποτελεί η επίθεση του προέδρου της εταιρείας, Δημήτρη Κούτρα στον Γιώργο Προβόπουλο, τον οποίο προτείνει η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση για τη θέση του προέδρου σε νέο ΔΣ.

"Ο όμιλος Ελλάκτωρ θα συνεχίσει απερίσπαστος το έργο του, που έφερε την εταιρία στην κορυφαία κατάταξη του κλάδου στην Ελλάδα. Δεν θα επιτρέψουμε σε ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομά τους με την χρεοκοπία της χώρας, να οδηγήσουν στον ίδιο δρόμο τον όμιλο Ελλάκτωρ, τους 23.000 μετόχους του και τους 10.000 εργαζόμενους”, δήλωσε ο κ. Κούτρας απαντώντας ουσιαστικά σε δηλώσεις του κ. Προβόπουλου στο Βloomberg.

Ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε στο Bloomberg πως απαιτείται αλλαγή στο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης της Ελλάκτωρ ώστε "να μην καταδικαστεί η εταιρεία σε πολυετή στασιμότητα".

Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε, επίσης, πως οι συγκεκριμένες αλλαγές είναι απαραίτητες ώστε να σταματήσει να λειτουργεί ο όμιλος Ελλάκτωρ "με τα παλιομοδίτικα κριτήρια που αντιστοιχούν στις οικογενειακές δομές".

Λίγο νωρίτερα η πλευρά Καλλιτσάντση είχε βγάλει και άλλη ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί Κούτρα και Μπόμπολα πως παρουσιάζουν στους μετόχους της εταιρείας «επιλεκτικά και παραπλανητικά» στοιχεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.