ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυρίαρχοι με 27% οι αφοί Καλλιτσάντση στην Ελλάκτωρ

19:21 - 16 Ιουλ 2018 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Κυρίαρχοι με 27% οι αφοί Καλλιτσάντση στην Ελλάκτωρ
Κυρίαρχη φαίνεται να είναι πλέον η πλευρά Καλλιτσάντση στην Ελλάκτωρ, καθώς με τις τελευταίες σημαντικές αγορές που έχει κάνει, έχει ανεβάσει το ποσοστό της στο 27%, έναντι 20% έως 22% της πλευράς Κούτρα – Μπόμπολα.

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στις δημοπρασίες της συνεδρίασης, έγινε ένα μεγάλο πακέτο 7.197.686 μετοχών στον όμιλο Ελλάκτωρ, με μέση τιμή κτήσης τα 2,15 ευρώ, ενώ η αξία της συναλλαγής έφτασε στα 15,12 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το 4,2% των μετοχών που κατείχε το fund Horizon και το οποίο εξαγοράστηκε σήμερα από τους αδερφούς Καλλιτσάντση, η πλευρά των οποίων πλέον δείχνει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Το πακέτο που ίσως κρίνει πολλά στη «μάχη» επικράτησης στην Ελλάκτωρ, έγινε λίγες ώρες μετά την παρουσίαση των αδελφών Καλλιτσάντση στους θεσμικούς και αναλυτές των σχεδίων τους για την Ελλάκτωρ αλλά και των δηλώσεων του Λ. Μπόμπολα στο πρακτορείο Bloomberg.

Οι αφοί Καλλιτσάντση έχουν τη ξεκάθαρη στήριξη των θεσμικών επενδυτών καθώς φαίνεται πως είναι πιο κοντά σ' ένα μοντέλο διοίκησης που επιθυμούν οι ξένοι, με ξεκάθαρους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

Θυμίζουμε πως την άλλη Τετάρτη 25 Ιουλίου θα γίνει η κρίσιμη Γενική Συνέλευση του Ελλάκτωρα, η οποία αναβλήθηκε με συμφωνία των δύο πλευρών και μετά από αίτημα θεσμικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:26 - 16 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.