ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΕΓΕΚ: Καμία συμφωνία με ΕΛΠΕ για μονάδα στον Αστακό

19:31 - 17 Ιουλ 2007 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Καμία συμφωνία δεν έχει επέλθει μεταξύ ΑΕΓΕΚ - ΕΛΠΕ για εγκατάσταση μονάδας στον Αστακό. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΕΓΕΚ στα πλαίσια σχολιασμού δημοσιευμάτων διευκρινίζοντας παράλληλα ότι:

1. Μεταξύ της εταιρίας ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ Α.Ε., θυγατρικής της ΑΕΓΕΚ, η οποία είναι κύριος έκτασης, επιφανείας 1.660 στρεμμάτων περίπου, στην Ναυτιλιακή και Βιομηχανική Περιοχή (ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ) Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, και των εταιριών ΕΛΠΕ - EDISON δεν έχει επέλθει συμφωνία για την εγκατάσταση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, δυναμικότητας 600 MW, με καύσιμο λιθάνθρακα ή άλλο καύσιμο.

2. Η εταιρία ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ Α.Ε., κατόπιν εκδηλωθέντος ενδιαφέροντος από την εταιρία EDISON SpA, ανέφερε σε σχετική επιστολή προς την τελευταία ότι είναι πρόθυμη να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής δυνατότητας επιλογής αγοράς ή μίσθωσης ακινήτου από την εν λόγω εταιρία, επιφανείας 200 στρεμμάτων περίπου, στην περιοχή ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. ή πλησίον αυτής, υπό όρους και προϋποθέσεις οι οποίες θα πρέπει να συμφωνηθούν μεταξύ των δύο μερών, γεγονός το οποίο δεν έχει επέλθει μέχρι σήμερα.

3. Δεν έχει εκδηλωθεί κανένα σχετικό ενδιαφέρον ούτε έχει υπάρξει καμία σχετική συμφωνία με την εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. για την εγκατάστασή της στην περιοχή ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.