ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NCH Capital: Ξεκινά ο σχεδιασμός για την αναδάσωση του Ερημίτη

14:46 - 18 Αυγ 2020 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Τη θλίψη και την αγανάκτηση για τα τρία ταυτόχρονα μέτωπα πυρκαγιάς που ξέσπασε στην δύσβατη περιοχή του Ερημίτη της Κέρκυρας, συμπεριλαμβανομένου και του σημείου όπου θα υλοποιηθεί το Kassiopi Project, εκφράζει με ανακοίνωση της, η κατασκευαστική εταιρεία του έργου, NCH Capital.

Η εταιρεία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλους όσοι συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ στην ανακοίνωση αναφέρεται πως έχει ήδη ξεκινήσει σχεδιασμό για την αναδάσωση της περιοχής, «ώστε η έκταση που κάηκε να ξαναγίνει πράσινη, να ανακτήσει τον αρχικό της χαρακτήρα και φυσικό της πλούτο».

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

«Με μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε την ταυτόχρονη εκδήλωση και εξέλιξη πυρκαγιών, σε τουλάχιστον τρία διαφορετικά μέτωπα, στην δύσβατη περιοχή του Ερημίτη της Κέρκυρας, συμπεριλαμβανομένου και του σημείου όπου θα υλοποιηθεί το Kassiopi Project.

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περίπου 130 στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν. Τμήμα ενός τόσο πολύτιμου πνεύμονα πρασίνου για την Κέρκυρα καταστράφηκε, αλλά όπως φαίνεται, η αποψίλωση, στην οποία είχαμε προβεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, περιόρισε τα μέτωπα των πυρκαγιών ώστε να μην λάβουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ως NCH Capital Inc. σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους, ήδη ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό για την αναδάσωση της περιοχής, ώστε η έκταση που κάηκε να ξαναγίνει πράσινη, να ανακτήσει τον αρχικό της χαρακτήρα και φυσικό της πλούτο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλους όσοι συνέβαλαν στην άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς και αναμένουμε το πόρισμα του Ανακριτικού Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την ελπίδα να βρεθούν άμεσα οι ένοχοι, που θέλησαν να καταστρέψουν την φυσική ομορφιά της περιοχής, η οποία είναι και το επίκεντρο του Kassiopi Project».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.