ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις αρχές του νέους έτος ξεκινούν οι εργασίες του έργου Μαλιακός-Κλειδί

13:20 - 14 Νοε 2007 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ξεκίνησε η εγκατάσταση των έξι αναδόχων εταιριών στην περιοχή της Ιτέας, προκειμένου στις αρχές του νέους έτος να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της σήραγγας Τεμπών, μέρος του μεγάλου οδικού έργου του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί.

Στην κοινοπραξία συμμετέχουν οι Hochtief Solutions GmbΗ με 35%, η Ελληνική Τεχνοδομική με ποσοστό 20% η J&P Αβαξ με 16,25%, η Vinci με 13,75%, η Αεγεκ με 10%, και η Αθηνά με 5%.  

Το μήκος του Αυτοκινητόδρομου είναι περίπου 231 χιλιόμετρα, ενώ στις υποχρεώσεις του παραχωρησιούχου περιλαμβάνονται η λειτουργία και συντήρηση των δρόμων της παραχώρησης, έναντι είσπραξης διοδίων. Στο εν λόγω έργο θα ισχύσει το σύστημα της χρέωσης ανάλογα με την διανυομένη απόσταση με το κόστος ανά χλμ. να ανέρχεται σε 0,04 ευρώ, εκτός των τμημάτων με τις μεγάλες σήραγγες που θα είναι 0,05 ευρώ το χλμ. Αυτό σημαίνει για τον διερχόμενο οδηγό, τουλάχιστον με τις σημερινές τιμές, το κόστος των διοδίων θα κυμαίνεται στα 10 με 12 ευρώ για την χρήση όλου του τμήματος.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 30 χρόνια και η συνολική προθεσμία για την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων που περιλαμβάνονται στην σύμβαση παραχώρησης είναι 4,5 χρόνια (54 μήνες).

Ελένη Μπότα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.