ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα διοργανώνει το ΤΕΕ

21:09 - 19 Ιαν 2006 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ημερίδα με θέμα:«Η Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και ο ρόλος των Ελλήνων Μηχανικών» διοργανώνει την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, το Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Κατά την ημερίδα θα γίνει παρουσίαση και ανάλυση της σημερινής κατάστασης σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες, αλλά και τα προβλήματα και τις δυσκολίες για την επιχειρηματική δραστηριότητα, θα παρουσιαστούν παραδείγματα επιτυχημένων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών από μηχανικούς και θα διατυπωθούν προτάσεις για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στο χώρο των Μηχανικών. Οι θεματικές ενότητες της Ημερίδας είναι:
1. Ελληνικό και Διεθνές Περιβάλλον Επιχειρηματικότητας
2. Θεσμικό Πλαίσιο,
3. Χρηματοδοτικό πλαίσιο-Σύγχρονα Εργαλεία χρηματοδότησης
4. Έλληνες Μηχανικοί και Επιχειρηματικότητα - Επιτυχημένα Παραδείγματα
5. Σύγχρονες Στρατηγικές Ανάπτυξης
6. Εκπαίδευση Μηχανικού και Επιχειρηματικότητα Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας του ΤΕΕ για την αγορά εργασίας των μηχανικών στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΜΠ, ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των μηχανικών –περίπου 40%- ασκεί κάποιας μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ σημαντικό είναι το ποσοστό εκείνων που είχαν τη διάθεση ή την πρόθεση να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας έχει κληθεί να κηρύξει ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Πέτρος Δούκας, καθώς και ο ειδικός γραμματέας ανταγωνιστικότητας, κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.