ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο μεγαλύτερο θησαυροφυλάκιο εξελίσσονται Social Media

00:00 - 09 Απρ 2015 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Στο μεγαλύτερο θησαυροφυλάκιο εξελίσσονται Social Media
Σε ένα ισχυρότατο κανάλι για διαφημιστές και διαφημιζόμενους εξελίσσονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αντιπροσωπεύει πλέον το 11% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης σε ψηφιακά μέσα.

Τα συνολικά κεφάλαια, που κατευθύνθηκαν μέσω διαφημίσεων στα social media, το 2014, ήταν αυξημένα κατά 41% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανερχόμενα σε 15,3 δισ. δολ. Εξ αυτών, τη μερίδα του λέοντος απορρόφησε το Facebook, που συγκέντρωσε τα τρία τέταρτα της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2014, με το Twitter να ακολουθεί απορροφώντας το 8%.

Η δε πρόβλεψη για το τρέχον έτος είναι ακόμη πιο θετική, καθώς, σύμφωνα με τη μελέτη της Strategy Analytics, η διαφημιστική δαπάνη μέσω των κοινωνικών δικτύων θα ενισχυθεί έτι περαιτέρω, σε ποσοστό της τάξης του 29%, για να φθάσει τα 19,8 δισ. δολ. Η ανάλυση της εταιρείας, που περιέχεται σε report με τίτλο “Global Social Network Forecast”, διαπιστώνει ότι η διεύρυνση της διαφημιστικής “πίτας”, που απορροφούν τα social media συμβαδίζει με την άνοδο της δημοτικότητας τους.

Όπως προκύπτει από το σχετικό report της εταιρείας, το 2014 οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έφθασαν τον αριθμό ρεκόρ των 2 δις, αριθμός αυξημένος κατά 1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Εξ αυτών, το σημαντικότερο ποσοστό και συγκεκριμένα το 68% αποτελούσαν οι χρήστες, που έχουν λογαριασμό στο Facebook.

Ο αριθμός των χρηστών, που είναι συνδεδεμένοι σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο θα αυξηθεί περαιτέρω φέτος, για να φτάσει τα 2,2 δισ. ή το 31% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έως το 2019 θα κινηθεί εκ νέου ανοδικά, φθάνοντας τα 2,72 δις ή το 36% του συνολικού πληθυσμού της γης.

Οι συντάκτες της μελέτης διαπιστώνουν ότι συνολικά η αγορά των social media, αλλά και η διαφημιστική δαπάνη μέσω αυτής, παρουσιάζει έντονη ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές του πλανήτη. Πάντως, όπως αναφέρουν, "ενώ το Facebook επικρατεί σήμερα στην παγκόσμια αγορά των κοινωνικών δικτύων, η απουσία την περιοχή της Κίνας επιτρέπει σε τοπικά κοινωνικά δίκτυα, όπως το Qzone και το Tencent Weibo, να προσπορίζονται τα οφέλη του ταχέως αναπτυσσόμενου κλάδου της ψηφιακής διαφήμισης".

Επιπλέον, η μελέτη διαπιστώνει ότι η αγορά των ΗΠΑ έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας διαφημιστικής δαπάνης μέσω κοινωνικών δικτύων (41%), η οποία ανήλθε σε $6,2 δις το 2014, αυξημένη κατά 35% σε ετήσια βάση. Η Μεγάλη Βρετανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη για την ψηφιακή διαφήμιση μέσω social media (8,2%), με την Κίνα να ακολουθεί με 8%.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:46 - 08 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.