ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook VS Instagram: Η προτίμηση είναι θέμα...πορτοφολιού

12:15 - 20 Απρ 2015 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Facebook VS Instagram: Η προτίμηση είναι θέμα...πορτοφολιού
Η πλειοψηφία των εφήβων που χρησιμοποιεί το Facebook έχει μεγάλη οικονομική διαφορά από αυτούς που προτιμούν το Instagram καθώς το 51%, που αφορά οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω από 30.000 δολάρια, προτιμά το Facebook, με το Instagram και το Snapchat να συγκεντρώνουν το 19% και 7%, αντίστοιχα.

Όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center, το 40% προτιμά το Facebook, ενώ το 60% μοιράζεται σε άλλα social media όπως το Instagram, το Snapchat, Tumblr και Vine. 

Ωστόσο, το ενδιαφέρον αυτής της έρευνας δεν είναι το συντριπτικό ποσοστό που προτιμά το Facebook, αλλά το ταξικό ζήτημα που προκύπτει κι αναδεικνύει πως "πάλη των τάξεων" εντοπίζεται πλέον και στα social media, με το κοινωνικό δίκτυο του Μαρκ Ζουκερμπεργκ να είναι αυτό των...φτωχών.

Συγκεκριμένα, το 51%, που αφορά οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω από 30.000 δολάρια, προτιμά το Facebook, με το Instagram και το Snapchat να συγκεντρώνουν το 19% και 7%, αντίστοιχα. Όσο όμως, αυξάνεται το εισόδημα, τόσο μειώνονται και οι φανς του Facebook, αφού για παράδειγμα, στις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα πάνω από 100.000 δολάρια το Facebook έχει 31%, το Instagram 25% και το Snapchat 15%.

fb insta01

Παράλληλα, στην έρευνα αναφέρεται πως 9 στους 10 εφήβους βρίσκονται on line καθημερινά, το 24% είναι συνδεδεμένο συνεχώς, ενώ μόλις το 2% μπαίνει μια φορά την εβδομάδα.

Frequency of Internet Use by Teens

Τα smartphones έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη σύνδεση με τα social media. Τα 3/4 των εφήβων έχουν τέτοιου είδους κινητό, με το 81% των μαύρων εφήβων να είναι πιο συχνά συνδεδεμένο απ” ότι οι λευκοί και οι ισπανόφωνοι.

91% of Teens Use the Internet on a Mobile Device

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.