ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δείξε μου το Instagram, να σου πω πόσο θα παχύνεις!

15:00 - 07 Ιουν 2015 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Δείξε μου το Instagram, να σου πω πόσο θα παχύνεις!
Φαίνεται πως το trend του Food Porn (η τάση να φωτογραφίζεις κάποιο ωραίο έδεσμα και το κάνεις post στα social media) δεν πέρασε αδιάφορο από την Google που δημιούργησε ένα project, το οποίο με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης υπολογίζει τις θερμίδες του φαγητού που κάποιος έχει ποστάρει στο Instagram!

Το νέο project της Google, σύμφωνα με το techblog, που ανακοινώθηκε στο Rework Deep Learning Summit, ονομάζεται Im2Calories και έχει στόχο να αναγνωρίζει το φαγητό της φωτογραφίας, να το αναλύει και να δίνει τις θερμίδες τις οποίες έχει.

Ο ερευνητής της Google, Kevin P Murphy, ανέφερε ότι η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης αναλύει κάθε μοναδικό pixel της φωτογραφίας και χρησιμοποιεί εξελιγμένους αλγόριθμους εκμάθησης, ώστε να κρίνει το μέγεθος το σχήμα και είδος του φαγητού. Μπορεί να μην έχει τέλειες προβλέψεις και να πέφτει έξω με αποκλείσεις γύρω στο 20% κάποιες φορές, αλλά με την μακροχρόνια χρήση η διαφορά ισοσκελίζεται.

Όπως τόνισε ο Murphy, το όραμα της εταιρείας είναι η εφαρμογή Im2Calorie να βοηθήσει τους χρήστες του Instagram να διατηρούν ένα ημερολόγιο της διατροφής τους χωρίς να χρειάζεται να σημειώνουν κάθε μέρα τι ακριβώς έφαγαν και σε τι ποσότητα.

Το σύστημα είναι ημι-αυτόνομο, δηλαδή σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια το είδος των τροφίμων που απεικονίζονται στην φωτογραφία, θα προσφέρει ένα μια λίστα με τις καλύτερες εικασίες του.

Η εταιρεία, που έχει ήδη καταθέσει την ευρεσιτεχνία της προς έγκριση, δεν αποκάλυψε το πότε θα κυκλοφορήσει η εν λόγω εφαρμογή.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:15 - 07 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.