ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Αριστείας για το mi-Cluster

07:43 - 30 Μαρ 2016 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Αριστείας για το mi-Cluster
Το mi-Cluster, το πρώτο τεχνολογικό cluster στην Ελλάδα, είναι και το πρώτο που λαμβάνει πιστοποίηση αριστείας Silver Label από την Ευρωπαϊκή Γραμματεία Ανάλυσης των Συνεργατικών Σχηματισμών (ESCA), που συστάθηκε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Αριστείας των Συνεργατικών σχηματισμών στην Ευρώπη (ECEI) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 Η πιστοποίηση, με ισχύ έως την 28.02.2018, φέρνει το mi-Cluster πιο κοντά στο να αναδειχθεί σε ένα cluster παγκοσμίου εμβέλειας (World-Class Cluster) μέσα από τις βελτιώσεις που θα υλοποιηθούν τα επόμενα δυο χρόνια.


Η πιστοποίηση του mi-Cluster αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ωρίμανση στη δεκάχρονη πορεία του οικοσυστήματος, κατατάσσοντας το μεταξύ των 41 clusters μικροηλεκτρονικής παγκοσμίως που έχουν πιστοποιηθεί και τοποθετώντας την Ελλάδα στον χάρτη των χωρών που διαθέτουν clusters που αναζητούν την αριστεία στη λειτουργία τους.


Κατά την αξιολόγηση πιστοποιήθηκε η σημαντική πρόοδος του mi-Cluster στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων του, στην προσέλκυση χρηματοδότησης από ιδιωτικούς πόρους και στην υλοποίηση δράσεων διεθνοποίησης.

 

Μεταξύ αυτών, χαρακτηριστικά αναφέρονται η πρόσφατη ένταξη του mi-Cluster στην πανευρωπαϊκή συμμαχία Silicon Europe Alliance, στην οποία συμμετέχουν τα 12 κορυφαία clusters μικροηλεκτρονικής της Ευρώπης, η υπογραφή συμφωνίας με το γαλλικό cluster μικροηλεκτρονικής Minalogic και η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό έργο ESCiP (European Semiconductor Cluster Internationalization Project) με σκοπό την περαιτέρω διεθνοποίηση του Ευρωπαϊκού meta-Cluster μικροηλεκτρονικής Silicon Europe Worldwide με το άνοιγμα νέων αγορών στις ΗΠΑ, στην Ταιβάν, κ.λπ.


Η πιστοποίηση του ESCA, μια πρωτοβουλία της ΕΕ που ξεκίνησε το 2009, ακολουθεί τη μεθοδολογία και τα εργαλεία που εισήγαγε το ECEI και αναγνωρίζεται από τα cluster διεθνώς και όλους τους οργανισμούς που ασχολούνται με την ανάπτυξή τους, μεταξύ των οποίων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Η πιστοποίηση εστιάζει στο Φορέα Αρωγό του cluster και ως ένα βαθμό στο οικοσύστημα του cluster. Στόχος της EE παραμένει η δημιουργία περισσότερων clusters παγκόσμιου κύρους, ικανά να προωθούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα ως μοχλό οικονομικής ανάπτυξης των Ευρωπαϊκών κρατών, να προσφέρουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης και να δημιουργούν νέα προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις και ερευνητικές δραστηριότητες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.