ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονος προβληματισμός και νέα χαμηλά 3,5 ετών για την MLS

08:15 - 09 Οκτ 2019 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Έντονος προβληματισμός και νέα χαμηλά 3,5 ετών για την MLS
Αιφνιδιασμό σε όλη την αγορά έχει φέρει η μεγάλη πίεση που ασκείται τελευταία στη μετοχή της MLS, μιας εταιρείας με πρωτοπορίες στην καινοτομία και με καλές περγαμηνές γενικά στον τομέα υψηλής τεχνολογίας που δραστηριοποιείται.

Παρ’ ότι χθες η εταιρεία με επίσημη ανακοίνωσή της τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό γεγονός που να δικαιολογεί την πτώση της μετοχής της εταιρίας», κάτι που περιόρισε ενδοσυνεδριακά τις απώλειες, εντούτοις ο τίτλος έκλεισε με μεγάλη πτώση και σε νέα χαμηλά τριάμισι ετών!

Πιο αναλυτικά, η μετοχή χθες έκλεισε με πτώση 15,04% στα 3,05 ευρώ, επίπεδα που είχε να δει από το Μάρτιο του 2016! Ενδοσυνεδριακά έφτασε να χάνει κοντά στο 20% με χαμηλό στα 2,85 ευρώ, ενώ μετά την ανακοίνωση της εταιρείας το μεσημέρι, ο τίτλος περιόρισε την πτώση περί το -6,50%, όμως στο φινάλε κρέμασε εκ νέου, προβληματίζοντας.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η πτώση 9,34% της Δευτέρας, ενώ στις 14 τελευταίες συνεδριάσεις, έχει μόλις δύο θετικά κλεισίματα! Ο τίτλος είχε υψηλό για το 2019 στα 5,32 ευρώ στις 2 του περασμένου Απριλίου. Τα ερωτήματα ασφαλώς παραμένουν για το ποιος πουλάει με τέτοια ένταση. Αν δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό, γιατί ένας τίτλος του Mid Cap να φτάνει να χάνει έως και 35% σε δύο συνεδριάσεις;

Τα αποτελέσματα εξαμήνου 2019 έδειξαν σταθερές τις πωλήσεις στα 10,65 εκατ. ευρώ (έναντι 10,54 εκατ. πέρυσι), ενώ τα καθαρά κέρδη κατήλθαν στα 821 χιλ. ευρώ από 1,48 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018. Τα ίδια κεφάλαια ήταν στα 26,8 εκατ. ευρώ με συνολικές υποχρεώσεις 31,5 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 2,4 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο 2019.

Στη χθεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση της MLS σημείωνε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό γεγονός που να δικαιολογεί την πτώση της μετοχής και των Ομολόγων, ενώ η εταιρεία σκοπεύει να αποπληρώσει το ομόλογο λήξεως 11-7-2020 στην εν λόγω ημερομηνία.

Επίσης τόνιζε πως η MLS έχει ολοκληρώσει το επενδυτικό της πλάνο σχετικά με τη νέα Πλατφόρμα Αναγνώρισης Φωνής και Τεχνητής Νοημοσύνης και πλέον υλοποιείται η επέκταση σε νέες αγορές. Έτσι θα επανέλθουν σταδιακά οι επενδυτικές δαπάνες στα συνήθη για την εταιρεία επίπεδα. Σύμφωνα με έρευνες τα Smart Speakers/Smart Displays θα ξεπεράσουν σε πωλήσεις τα Tablets το 2021.

Η εταιρία δραστηριοποιείται ήδη σε πέντε αγορές (Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία) από τις οποίες τα έσοδα αυξάνονται σταδιακά, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την είσοδο σε επιπλέον δύο αγορές. αγορές. Στην ελληνική αγορά η εταιρία διεύρυνε το μερίδιο της στην αγορά των Tablets (η οποία αγορά έχει πτωτικές τάσεις) και διατηρεί το μερίδιο της στην αγορά των Smartphones.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:38 - 09 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.